Oznuroncegiz Arkadaşlar bebeğim 3 aylık hiç geçmeyen bi konağı var kulak arkası,saçı,iki kaşının ortası ? Sizce ne yapmalıyım badem yağı ve bi sürü yap kullandım işe yaramadı. taradım sürekli yine geçmedi.
Deniz2463 Oznuroncegiz karbonat ve zeytinyağıni karıştırıp sürün beş dk beklesin zaten böyle deriden kalkıyor sonrada ince uclu bir tarakla nazikçe tarayın annemin beş çocuğu var hep böyle yapmış torunlarına da yapiyor simdi
Show_must_go_on Oznuroncegiz bende çok uğraştım denemediğim kalmamıştı bebek yağı hemen çıkarttı şuan 8 aylık sanırım tekrarlıyor yine
River Zeytinyağı ve karbonatla Bi süre masaj yapıp tarayıp yıkadım 3.de pek bişy kalmamıştı. Faydası olur umarım
Adalyamm Ben hindistancevizi yağı kullandım zeytinyağı+soda geçirmemişti bizimkini. Fırçasıyla nazikçe taradım
Oznuroncegiz Show_must_go_on evet sürekli tekrarlıyor sürekli çıkıyor heh tamam bitti diyorum bi başlıyo yine 😞
Nikolinka Önemli olan taramak. Önce zeytinyağı karbonat ya da bebe yağı da çok etkili bu tarz şeylerle yumuşatın. Beklettikten sonra taratın. Taramak çok önemli dişli bebek tarakları oluyor onunla. Saçların çıkış yönünün tersine doğru hafif bastırarak tarayacaksınız. Her seferinde bu tarz şeyler yapmak yoruyorsa mustela Konak şampuanı var onunla bebeği yıkayıp yine bekletmeden tarayacaksınız üç beş bu şekilde yaptıktan sonra geçer. Ama geçmeyen Konak alerjik tepki de olabilir.
Oznuroncegiz Nikolinka kullandım şampuanını da kullandım doktorumuz bebe aspirini ve hakiki zeytinyağı karıştır dedi yaptım ama yine geçmiyo defalarca taradım 2 saat beklettim ama maalesef geçmiyor
Mucizexx Oznuroncegiz zeytin yapı karbonat karıştırıp banyodan önce sür ince dişli tarakla ters yöne tara geçer inş
Balkelebegi Oznuroncegiz Benim doktorum 1 çay bardağı ay çiçek yağına 1 çay kaşığı karbonat banyodan yarım saat önce sürüp banyo yaptırabilirsiniz geçmezse diğer ürünleri öneririm dedi bende deneyeceğim.
Oznuroncegiz gamgun hayır ben bütün testleri yaptırdım kulak arkasında bile var konak fakat alerjiye bağlı değil dedi doktorumuz. 🤷♀️
Nikolinka Oznuroncegiz benim de durum aynıydı bu şekilde sık sık yaptım en azından o kaba konağı toparladı ama asıl sebep alerji çıktı bizde. Kaşları kulak arkası diyorsunuz bunlar genelde alerjik tepki. Süt ve süt ürünleri alerjisi. 3-5 aylık diyetle toparlıyor. (İnek sütü)
Show_must_go_on Oznuroncegiz yani ben çareyi bebek yağında buldum umarım işe yarar bebişlere bir bçr acısı zararı yok ama anneler olarak olmasa istiyoruz 🙄🙄🥰
mervemik Oznuroncegiz banyodan yarım saat önce bolca yağlayın zeytinyağı veya kendi bebe yağı ile. Şapka takın sağ sol yağ olmasın derseniz. Sonra normal tarağı ile iyice tarayın kanırtıp. Kıllı fırça değil tarak olmalı bebek tarağı. Sonra yıkayın. Tercihen mustela konak şampuanı kullanın. Biz bu şekilde kurtulduk konaklardan. Tüm kafasını kaplamıştı bebeğimin 1 aydır geçmiyordu. Bu şekilde 3-4 banyoda geçti. Tararken kormayın kanırtın konakları. Zaten yağı emince çıkma eğiliminde oluyolar. Ben çok nazik davranıp kıllı fırça ile yaptığım için 1 ay geçmedi konaklar. En sonunda tarağı ile hatır hutut girişince hepsi döküldü 😂 aşırı bastırmayın tabi, tersinden kanırtarak yapın
Oznuroncegiz mervemik çok teşekkür ederim bilginiz için mustela kullanıyorum zaten ama yok kulak arkası bile konak böyle yara gibi parça parça olmuş ya neden kaynaklı bilmiyorum bazen akın ortasında çıkıyor