Ilkanneligim_ Hayırlı akşamlar , İki gün önce doğum yaptım ve bir kaç damla hariç hiç sütüm gelmedi bebeğim sırf mama içiyor şuan … hiç istemiyorum onu emzirmek istiyorum neşer yapabilirim tavsiye verebilirmisiniz … lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum 😔
RobinScherbatsky Ilkanneligim_ şu an hiçbir şey kullanmayın 3-5 gün içinde gelebiliyor süt. Kullandığınız herhangi bir ek takviye mastit olmanıza neden olabilir. Eds yöntemi var onları temin ederseniz süt salınımı hızlı olur e bebekte satılıyordu. Destekçiniz varsa yiyip içip uyuyun en önemlisi uyku. Doğum yaptığınız hastaneden de destek alabilirsiniz
Mavismom1 Ilkanneligim_ sık sık emzir ya da sağ kesinlikle işe yarıyor bir de duşa gir sıcak suyla masaj yap üstüne de rezene iç. Benim bu şekilde gelmişti sütüm ilk 3 gün mama vermiştim ben de.
Zeynephuma22 Ilkanneligim_ Ben eds yöntemiyle sütümü arttırdım, önce emzirdim bebeğim doymadığı için mama veriyordum, verdiğim mamayı eds ile verdim böylelikle hem göğsümü çektirdim hemde karnı doydu.
Dilber_Asaf Bestlak damla var bunu alın bende işe yaramıştı. Bol su için ve sık sık emzirmeyi deneyin bebek emmeye çalıştıkça süt iniyor
RuzgarMommys Tem teması yap canım bebeğinle mutlaka al koynuna memene değsin emmese dahi ağzında dursun göğüs ucun İyi beslen bol su iç duş al stress yapma gelir iner sütün bestlak damla ile de destekle 🙏
RobinScherbatsky Ilkanneligim_ gerçekten süt olayı beyinde bitiyor. Burada bebeği emziren kayınvalidelere denk gelmişsinizdir emzire emzire 60yaşında sütü gelen kadınlar var 🙃 o yüzden sütüm yok diye düşünmeyin ben de başlarda öyleydim birkaç damla süt gelince aa sütüm varmış dedim o mutlulukla artmaya başladı. Bir de dediğim yöntemle emzirdikten sonra sağım yapın emdikten sonra sağım yapmak sütü artıran şey. Ebe arkadaşım söyledi bunu. Ama dediğim yöntemi kullanın mutlaka göğsünüze hortumu yapıştırıyorsunuz bir ucu biberonda oluyor bebek hem sizi emiyor hem mamayı süt salınımı böyle artıyor
Sira Bu bestlak damla işe yarıyor mu acaba, ben de 9 gün oldu doğum yapalı, sütüm yavaş yavaş gelmeye başladı ama yeterli olduğunu düşünmüyorum ekstra mama veriyorum bir kaç kere gün içerisinde
PinarAren benimde çok az gelmişti. Aktardan anason ve rezene aldım kaynamış suya birer çay kaşığı atıp bir dakika kdar daha kaynatıp demlendikten sonra içtim. Günde 3 4 kere yaptım bunu. Aynı zamanda emzirmeye de devam ettim. Senin sütun yok diyen kaynanaya inat Allah’a şükür 3 5 gün sonra düzene girdi sütüm çoğaldı. Darısı başına :)
drmsbsra Benimde 5 gün sonra gelmişti üzülme stres yaptıkça hiç gelmez akışına bırak illa ki geliyor 💞
Melisahinn Ilkanneligim_ sık sık bebişini kucağına al emzir canım o emdikçe süt kanalların açılacak birde bana iyi gelen şey suydu sıcak duşa girip masaj yaptım ve bol bol su içtim normal doğum yaptım benimkide 1haftayı buldu neredeyse sütün inmesi
p_ozget16 Ilkanneligim_ arkadaşım sana ilk tavsiyem sütüm gelmiyor kelimesini aklından çıkar suan bebeğinin midesi küçücük mama verdiğin için mama ona ağırlık yapıyor ve sürekli uyur ben aynı Hataya düştüm bebeğim kiloluydu büyüklerim sütün yetmiyor mama ver mama ver bir ay boyunca on dakika emzirdim doymuyor dedim mama verdim senin sütün var rabbim o yavrunu sana nasip ettiyse öyle güzel bir vucut yaratmıski bebeğinin kilosuna ihtiyacına göre şeninde sütün var bir anda kes demiyorum mamayı ama sayısını düşür ve suan senin tek görevin onu emzirmek başka hiçbir görevin yok ben tonlarca şeyler yedim cok azdı sütüm ne zaman bebegimle başbaşa kaldım sürekli emzirdim her dakika ağzında kestik mamayı 1 aydan snra en büyük süt getiren arttıran şey bebeğinin emmesi ilk etapta uyarması için pompa da yapabilrsib ama ona da süt cok az geliyor morelini bozma bebeğinin ağzındaki salya emzirdikce göğsünden uyarı yapıyor ve makinadan cok daha fazlasını bebeğin çekiyor sütün cok güzel cok faydalı bol bol sütün var bunu unutma kimseyi dinlenme ve bol bol emzir suan Cok küçük zaten midesi bir kaç damla sütle bile doyacak inan suan emdiği süt onun için en faydalısı güzel arkadaşım