ikiPrensesAnnesi20 Kizlar ben saat 5bucugu geçiyordu yoğurt mayaladim şimdi baktım tam tutmamis sabaha kadar kalsa bişe olur mu acaba
afrakusunannesii ikiPrensesAnnesi20 ben 24 saat bekletiyorum canım ama dolaba koyuyorum. Geri kapat koy dolaba beklet bence yarına kadar
Asel35ahsen ikiPrensesAnnesi20 ben dışarıda tam 6 saat bekletip sonra dolaba alıyorum o şekilde çok güzel tutuyo. Dolaba alınca 1 gece bozmuyorum dolabı. Yani mesela bugün öğleden sonra üçte yoğurt yaptım akşam dokuzda dolaba kaldırdım ve yarın yemeye başlarız. Ama sen beşte yapmışsın sabaha kadar dışarıda kalırsa ekşiyebilir bence
Busefee ikiPrensesAnnesi20 Ben tutmayınca borcama döküp 75 derece fırına koyuyorum 45 dk falan tutuyor
Mutlulugunadi_bahar ikiPrensesAnnesi20 ben bazen gece yatmadan mayaliyorum 12 gibi diyelim sabah 7-8 gibi dolaba koyuyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım.
ikiPrensesAnnesi20 afrakusunannesii şuan üstü bezle katıp tezgahın üzerinde mutfak soğuk zaten kalsa bişe olur mu ki
Goksu_123 Ben de bu konudan çok muzdaripim ne zaman yoğurt mayalasam tutmuyor ayran gibi oluyor inanın işinize yarayacak bişey söylemek isterdim 🤦
Busefee Goksu_123 yanmayacak bi kaba koy fırında 75 derecede 45 dk kadar beklet canım ben öyle yapıyorum oluyo benim
afrakusunannesii ikiPrensesAnnesi20 bence dolaba koy, mutfak yeterince soğuk olmayabilir. Süt çok çabuk bozulan bişey
ikiPrensesAnnesi20 Mutlulugunadi_bahar ben de normalde öyle yapıyordum bugün gündüz mayalamak zorunda kaldım
TheBaby ikiPrensesAnnesi20 Tutana kadar kalsın hatta fırına koy fırını çalıştırma kendi sıcaklığı olacak kapağının açık olmaması önemli sadece. Mayalanır güzelce