Kızım 22 aylık olacak baya kelimesi var artık ikili cümleler kurmaya başladı, her şeyi anlıyor falan ama yeni yeni geçtik sayılır ikililere, o da sonuna nerdesin veya aç gibi kelime ekliyor yarım yamalak. ❣️😄 Önerileriniz var mı biz 24 saatin her saati konuşuyoruz oyunlar oynuyoruz. Kitap ve kağıtlı aktiviteleri genelde yırtıyor ve sıkılıyor onu pek yapmıyoruz. Genelde el becerili, ev işli ve gülmeli sesli oyunlar seviyor. Bazen de lego falan, bunları yaparken hep konuşuyorum. Bir de eltimin oğlu 3 yaşına girecek 3 ay sonra falan, sadece “no” ve bazen “baba” diyor. Her şeyi “aaa” “ee’” tarzı anlatıyor, anlaşılmadığında geriliyor haliyle ve çok alınganlaştı. Yardım amaçlı haftanın 3 günü ricasına karşılık bakayım dedim evdeyken bakabildiğim kadar ama asla konuşmuyor. 1 yaş küçük kızım bazen ona özenip yemeğini yemiyor veya çığlık atabiliyor. Önerileriniz nedir? Az daha bakıp bakamıyorum derim gibi çünkü hem yemek yemiyor, hem anlamıyorum, hem de biraz yoruluyorum. Sadece yardımcı olasım geldi hiç konuşmayıp sonradan konuşan çocuklarınız var mı? Eltim doktora geçen yıl götürdü ama “o istese konuşur götürdüm ben” falan dedi. Babası da yanında değil ve çok kavgaya şahit oldu, psikolojik olduğunu düşünmekteyim.