AlyaMerveMina Hamza_2019 havucu haşlayıp blenderle cekıyorus havuca suyla haşlıyoruz blenderden cekerken su yetmesse ekleme yapın
Eftal ELARAS eczaneden almistim Aktivia sade probiyotikli yogurtla mayalayip o yogurdu maya olarak kullanan da varmis. Yani ilk degil sonraki mayaladiginiZdan bebeginize veriyorsunuz Ilk mayalamada paketli ürün kullandigimiz için
Sevecenanne merwemy bende o yüzdn meyve pişirip bol sulandırıp veriyorum bide çorba verirken arada kaşıkla su veriyorım
Sevecenanne merwemy bende o yüzdn meyve pişirip bol sulandırıp veriyorum bide çorba verirken arada kaşıkla su veriyorım
esrasel Adasibel valla çok güldüm gerçekten haklısınız 😂 benim kızım da bugün 5. ayına girdi hala kabullenemiyorum ama ben ek gıda konusunda 6. ayı bile doldurmayı düşünüyorum hata mı yapıyoeum bilmiyorum ama ben ek gıda için hiç acele etmiyorum zaten ömür boyu yiyecekler bu meyveleri sebzeleri bırakın sütünüz yetiyorsa süte doysunlar benim fikrim bu 😊 zaten bi yerde izledim bebeklerin vücudunda zararlı maddeleri kana karışmasını engelleyen bileşenler anca 6. aydan sonra devreye giriyormuş anca gelişiyorlarmış yani
esrasel Adasibel valla çok güldüm gerçekten haklısınız 😂 benim kızım da bugün 5. ayına girdi hala kabullenemiyorum ama ben ek gıda konusunda 6. ayı bile doldurmayı düşünüyorum hata mı yapıyoeum bilmiyorum ama ben ek gıda için hiç acele etmiyorum zaten ömür boyu yiyecekler bu meyveleri sebzeleri bırakın sütünüz yetiyorsa süte doysunlar benim fikrim bu 😊 zaten bi yerde izledim bebeklerin vücudunda zararlı maddeleri kana karışmasını engelleyen bileşenler anca 6. aydan sonra devreye giriyormuş anca gelişiyorlarmış yani
metay5 Ek gıdaya yeni geçtik ama sadece yoğurt yiyo havuç ve patates denedim yemedi mercimek çorbasında denedim onu da yemedi post açtım ama bu postu görünce buraya yazdım ne yapmam lazım kızlar
Umayumayumay Kızlar benim bebeğim ek gıdayı tamamen reddediyor. Mesela bugun elma irmik pirinç unu muhallebi yaptım ağzına koydum ya yutmayı Bilmiyor ağzında bekletiyor sonra da çıkıyor haliyle ağzından. Napıcam bilmiyorum 6.5 aylık başına böyle bir şey gelen var mı
BrcnBlgn Umayumayumay Pirinc ununa irmik neden koydun elmayla tatlandirmissin belki sevmemistir her ek gidadami ayni seyi yasiosun yutmak istemio derken anne sutunu yutuomu yoksa herseyimi tukuruyor ? Agzinda bekletmesi tadini begenmediginden olabilirmi
mikelenjelo35 Devushka 9 aylık bebek için bisküvili kahvaltı harici fikir tarif verebilecek olan varmı??
mikelenjelo35 Devushka 9 aylık bebek için bisküvili kahvaltı harici fikir tarif verebilecek olan varmı?? Devushka
Umayumayumay BrcnBlgn valla tarifte var diye koydum 😬 inanın hiç bilmiyorum ya çoğu gıdayı ağzında bekletiyor anne sütünü her türlü emiyor onda hiçbir sıkıntı yok ama çoğunlukla ağzında bekletiyor yutmuyor çocuk yutmayı mı bilmiyor diyorum acaba böyle bir şey olabilir mi yani
snms Tugba03 Tugba03 ben evdeki yoğurttan mayalıyorum devamlı bir sonraki yoğurdum icin mayam ayrı durur en püf noktası sıcaklık çok soğursa tutmaz sıcak olursa kesilir aldıgım sütü kepçeyle havalandırarak kaynatıp ocaktan alıyorum serçe parmağımı içine batırıp yediye kadar sayıyorum yediye kadar dayanıp yediden sonra hafif yakıyorsa tam kıvam odur yani süt ilk bikaç saniye yakmayacak sonradan hafif yakacak elimizi litre başına bir tepeleme yemek kaşıgı yoğurdu maya olarak kullanıyorum kasedeki yoğurda sütten aktarıp açıyorum kıvamını en son süt tenceresinde birleştirip kavanozlara paylaştırıyorum dışarda en az 6 saat kalmalı bir gün dolapta dinlenmeli 🤗 yaptıgım yoğurt ters çevirsem akmaz masallah taş gibi olur 👌🏻
Tugba03 snms ayrıntılı anlatım için teşekkür ediyorum, harikasınız emeğinize sağlık 😇 bir sorum var; maya olarak kullandığımız litre balı 1yemek kaşığı yoğurt fazla gelmiyor mu, 5 lt süt için neredeyse bir kase maya yoğurt gerek bu durumda değil mi? 🍀( yarın sizin anlatımınızla mayalayacağım teşekkür ediyorum tekrar tekrar güzel annemiz ❣️😇
Tugba03 snms ayrıntılı anlatım için teşekkür ediyorum, harikasınız emeğinize sağlık 😇 bir sorum var; maya olarak kullandığımız litre balı 1yemek kaşığı yoğurt fazla gelmiyor mu, 5 lt süt için neredeyse bir kase maya yoğurt gerek bu durumda değil mi? 🍀( yarın sizin anlatımınızla mayalayacağım teşekkür ediyorum tekrar tekrar güzel annemiz ❣️😇
Tugba03 snms ayrıntılı anlatım için teşekkür ediyorum, harikasınız emeğinize sağlık 😇 teşekkür ediyorum tekrar tekrar güzel annemiz ❣️😇 Eftal
asbek Merhaba anneler 6 ay 8 günlüğüz bebeğim tarhana ve yoğurt çorbası içebilir mi?ya da başka önerebileceğiniz çorba var mı?
BrcnBlgn Umayumayumay Hayir canim oyle olsa sutude yutmaz buyuk ihtimal cok kati yapiosun koyu kivam olunca belki yutmak istemiodur tadinida begenmemis olabilir
snms Umayumayumay merhaba ilk denemelerde baya cıvık vermelisiniz süt ve mama kıvamına alışkın oldukları için katı gıdayı tükürebilirler cıvık verip yavas yavas katılaştırırsanız hem mide bağırsak hareketlerini bozmamış hemde bebeginizi yormamış olursunuz 🌺
Umayumayumay BrcnBlgn yaaa evet belki de hiç aklıma gelmemişti doğru söylüyorsunuz. Çünkü çocuk ağzına koyunca şok oluyor bi kalakalıyor. Sıvı olursa en azından yutar çok teşekkür ederim.
Umayumayumay BrcnBlgn yaaa evet belki de hiç aklıma gelmemişti doğru söylüyorsunuz. Çünkü çocuk ağzına koyunca şok oluyor bi kalakalıyor. Sıvı olursa en azından yutar çok teşekkür ederim. snms
OnurToprak Merhaba Süt alerjımız var bızımde. 5 ay 15 gunluk. Anne sutu ıle devam ettık. Ek gıdaya gececegız ama ne ıle baslasam? Bana fıkır verırmısnız , deneyımlerınızı vede tarıflerınızı rıca edıyorum🙏🏻