Cinarimm46 Kolik annesi olup psikolojisi bozulmayan kaldımı. Allah hepimizin yardımcısı olsun şu sürec sağlıklıca bitsin diye dua ediyorum ama hiç bitmeyecek gibi geliyor. Kriz anında neler yapıyorsunuz, kullandığınız ilaçlar nedir, ne iyi geldi..
Zeynep5151 Cinarimm46 oğlum kolik bebekti 3ay hiç uyumadı ben psikiyatrist ilaca başladım oğlum 9 buçuk aylık kolik bebek olması imkansız derler ama 9ayda bitti koliklimiz ☺️☺️ ben özel bir damla kullanmıştım adını hatırlamıyorum gaz damlası özel bir markaydı hiç biri ise yaramıyordu ☺️ çok şükür bunada bitti ben çok yıprandım eşim gece karakolda işte idi ben evde destekcimizde yoktu ama atlattik uykusuz geceleri çok şükür bunada eşim gündüz ben gece ilgileniyorum yardimlasarak anason dediler fayda etmedi çok zorlandık poposu gazdan çatlamış ti bizimkinin ama geçti gitti coksukur Allah yardımcın olsun cnm hiç birşeyin faydası yok biz denedik araştırdık filan ama yeni öğrendim gazlı bebekler için mama var hastanede diyolar mama kullanıyor isen doktor söylüyormuş cnm
rua_da_senhora_das_verdades Cinarimm46 sling kullanmanızı tavsiye ederim. Günde iki kez karın masajlı ılık duş iyi geliyor. Beslenmenizi düzenleyin. Hastalanmayancocuk sayfasında diyetisyen Melike hanımın önerileri güzel, bizde gaz o önerilerle geçti. Birde probiyotik kullanın. Sıklıkla alerjik bebeklerde kolik görülüyor. Benim şansım bebeğim ağlayan bir bebek değildi. Ama aşırı gazi vardı 2.aydan sonra. Dr teşhisimiz kolik oldu.
Mgf Cinarimm46 merhaba. Benim bebeğim kolik değil ama gazlı Bi bebekti. Şuan Bi buçuk aylığız biraz rahatladık. Öncesinde beveğim gazdan uyuyamıyodu bile sık sık uyanıyodu. Her bez değişiminde gaz masajlar yaptım çok iyi geldi ama bunu sancısı yokken yapmaya çalışın gaz anında bebeği dha çok çıldırtıyor. Her sabah ve akşm Bi çay bardağı kimyon içtim Bn çok faydasını olduğunu düşünüyorum çünkü içip emzirince hemn gaz çıkartıyodu. Yediklerine çok dikkat ettim gaz ypabilcek hiçbişryi ağzıma sürmedim halende yemiyorum. Sıcak havlu ayaklarına karnına sırtına buda iyi geliyo. Aynı zamanda sıcak su torbası koydum ayak ucuna sıcak rahtlatıyo. 40 çıktıktan snra azalmaya başlıyo birzda olsa. Nurse harveys gaz damlası kullndm sabh akşm aynı saatlerde verdim hp. Ve en önmliside her emzirme sonrası agızdan gaz çıkartmak çk işe yarıyo bnm bebeğim memede uyuyordu çıkaramıyıdu oyüzden beşiğe koyunca geri uyanıyodu gazdan bnu anlyınca gazını çıkartmadan uyumamaya çlştım. Baya uzun oldu ama yardımcı olmak için yzdm çnkü ilk bşlrda bnde çareyi burda aramıştım. İnsan caresz klıyo resmen. Bizim birde hp aynı saatte yoğunlşrdı sancısı ağlaması ozmn hp kucgmda kulağını ilahiler müzik pış pış sesi syledm yada dinlettim. Beyaz gürültüde işe yarıyo. Son olarak sevim kuruçay çam diye Bi hemşire var onun gaz masajlarını uyguladım onada bkablşrsniz. Stres yapmayın zamanla hm azalacak hm siz alışcksınız
Taha_emir Cinarimm46 benim 21 aylik oldu oğlum cidden ikinciyi asla düşünmüyorum ve psikoloji kalmadı zor Bi süreç Allah yardım etsin
Cinarimm46 Zeynep5151 resmen aynı şeyleri yaşıyoruz eşim jandarma nöbetten gelince o bakıyor geceleri ben kriz anında ikimiz doktor şuan koliğin zirve haftasındasın bundan sonra bu kadar kalmayacak diyor bilmiyorum nasıl olucak
Milos Günde üç saat uyuyor toplasan perişan yavrum.ben ondan perişan toplasan bir bir buçuk saat uyuyorumdur gaipten sesler duymaya başladım artık😅 umarım en kısa süre de düzene girer
Cinarimm46 Milos ah şu uyku ne kadar tatlıymış meğer yastıkla bakışıyoruz ara sıra.🥴🤣 Kriz saatleriniz bellimi sizinde bizim 21:00 dediği zaman kalplerimiz duracak gibi oluyor bsşlıyor krizimiz.
Zeynep5151 Cinarimm46 bizede kalmaz dediler inandım ama 9aylik geçti çok yorulduk eşimde sabah 6evde 2saat bakıyor uyutuyor altını deyistiriyor uyanınca hemen uyaniyordu çok zordu İNANIRMISIN insanlara şaka geliyor 3ay hiç uyumadı diye bilirim ilk ay sadece toplam 1saat uyuyordu ben psikiyastris ilaca başladım artık uykusuzluktan pert olmuştum eşim ise sabırlı ama gerçekten bedenimiz eskiden uykusuzluğa dayanirdi şuan dayanamıyor bedenimiz çok yorulmuş bittik bu durum bizi çok yordu şimdi oglumuz 20 gündür iyi çok şükür gazı yok neocate mama kullanıyoruz normal mamaya geçtiniz an gaz yapıyor aklınızda bulunsun cnm Bebelac LF MAMA var gazlı bebekler için. 400 Gr mi 12o TL sıkıntı çekmemek icin kullanın derim biz faydasını gördük çok şükür 😘😘 Allah’ım sizede esinizede kolaylık versin eşim görevden geldi an 2saatlik uyku ile ise giderdi çok üzülürdüm ağlardım bile şimdi oyun oynamaktan 4saatlik uyku ile gidiyor 😘😘
Milos Cinarimm46 malesef ilk zamanlar belliydi ama şimdi değil 7/24 ayaktayız resmen ayrıca 26 günlüğüz 😅
Cinarimm46 rua_da_senhora_das_verdades çok teşekkür ederim ılık duş karın masajı yapıyorum pek etkili değil daha doğrusu bizde hiçbirşey işe yaramıyor ilk 21 gün biogain işe yaradı sonra oda işe yaramaz oldu sab simplex iyi gelmedi mama biraz rahatlatıyor gazdan dplayı memeyi de tutmuyor istiyor sonra bağırmayla çekiliyor ne yapacağımı şaşırdım.
rua_da_senhora_das_verdades Cinarimm46 Evet bizde benim bebeğim o ay 200-300 gram kadar aldı aynı sebeplerden. Söylediğiniz şeyler gaz damlası. Benim bahsettiğim probiyotik damla. Nbl,maflor vb markalar var. İçindeki probiyotik bakterilerin çok olması önemli. Ve çeşidi.
Cinarimm46 Mgf çok teşekkür ederim ama dediklerinizi bir bir 58 gündür uyguluyorum ama kesinlikle hiçbişey fayda etmiyor.🥴
Cinarimm46 rua_da_senhora_das_verdades çok teşekkür ederim bende süt alerjisi vardır belki dedim süt ürünleri yemiyorum iki gündür bakalım dediklerinizi doktorun yazması şartmı.
Cinarimm46 Taha_emir o kadar haklısınız ki istememekte çeken bilir snca bana çevrem unutursun bizde yaşadık diyor kolik çok başka diyorum kesinlikle ikna olmuyorlar.🙄
Taha_emir Cinarimm46 valla unutulmuyor ve hala huysuz ve yerinde 2 dakika oturmayan bir çocuk ne tarafa kosturacagimi şaşırıyorum esimle dışarı çıkıp Bi yerde yemek dahi yiyemiyoruz Bi cafede oturup birsey içemezsin milletin mama sandalyesinde oturup birseyle oyalanir bizimki asla oturtmaz hic Bi yere gidemiyorum o yüzden ve Allah isteyene versin gerçekten istemiyorum başka bu sağ sağlim beni delirtmeden büyüsünde başına gelmeyen hersey rahat konuşuyor tabi 7 ay boyunca başım yastık görmedi benim gözlerim kan çanağı olmuştu artık boş bakiyordum etrafa ve hala uyku düzeni yok uyanır geceleri
Cinarimm46 Taha_emir ahh canım biz 58 günlüğüz çok zormuş herşeye hasretim her şeyden önce bebeğim öyle ağlarken birşey yapamamak insanı çok yıpratıyor onun acı içinde kıvranışı çok zoruma gidiyor biliyorum bu bir süreç en azından avunacak birşeyimiz var kolik bebekler zeki oluyormuş.🤭
Taha_emir Cinarimm46 aynen beyinleri kafalarına sığmıyor 😊😊😊o yüzden bu kadsr perişanız daha 21 aylik yaptığı işleri kafam almıyor 🤣🤣
Cinarimm46 Perikizi83 59 günlük doktor 6 ve 8. Haftalarda pik yapar dedi yetmezmiş gibi birde 8. Hafta atağı çıktı. Sıfır uyku sürekli ağlama krizleri Allah hepimizin yardımcısı olsun.