Gevrann Merhaba annişler 🤗 oğlum için tarhana çorbası yapayım dedim 2 kere denedim yapamadım. Sizler yapıyorsanız bana da nasıl yapıldığını söyler misiniz ? Valla garip olacak ama hayatım da hiç yapmadım 😁 şimdiden teşekkür ederim 🥰
Mirayyy2018 Gevrann önce tereyağını eritiyorum 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça ve 3 yemek kaşığı tarhana ekliyorum varsa buzlukta et ya da tavuk suyu üzerine soğuk su ekleyip kaynayana kadar karıştırıyorum kaynayınca altı kısık 15 dk kaynıyor. Bu kadar 😊
tuuuucee Gevrann ben yağı kavuruyorum üzerine 2 yk tarhanayı koyup biraz da onu kavuruyorm üzerine de et suyu tavuk suyu ne varsa koyup birz tuz atıp kaynatıyorm bazen blendrdan çekiyorm bazen de öyle veriyorm farketmiyo
tuuuucee Gevrann ben yağı kavuruyorum üzerine 2 yk tarhanayı koyup biraz da onu kavuruyorm üzerine de et suyu tavuk suyu ne varsa koyup birz tuz atıp kaynatıyorm bazen blendrdan çekiyorm bazen de öyle veriyorm farketmiyo
Gevrann Mirayyy2018 tuuuucee peki kızlar suyun yahut et suyun miktarı ne kadar olmalı. Tarhana için de erimiyor yani erimesi mi gerekiyor 🤗
Sariballim Gevrann önceden ıslat canım tarhanayı öyle pişir mesele 2 yk tarhana 1 çay bardağı su dök 15 20 dakka kalsın o yumuşuyor ve pütürlü kalmıyo 😊
tuuuucee Gevrann valla göz kararı koyuyorm yoğunluğa göre ayarlıyorm suyunu ben kemik sularını buzluklarda yapıyırm öyle bardakla dökmüyorm 3-4 tablet atıyorm geri kalanını suyla yapıyorm kaynadıkça suyla seyreltiyorm yoğunluğa göre
bluem Cok az hakiki zeytin yagi koyuyorum islanmis tarhanayla pisiriyorum icerise bazen azcik kiyma koyuyorum blendirdan cekip oyle iciyorum