Sedaras Arkadaşlar oğlum 13 aylık menenjit aşısı nimenrix ve bexsero yapılması gerekiyormuş aile hekimi ikisini aynı anda yapalım dedi doktorum ağır olur dedi ikiside farklı konuştu sormak istrdiğim ikisinide yaptırmak gerekiyor mu iki aşıda farklıymış kafam çok karıştı. Daha önce menenjit aşısı yaptırmadık şimdiden teşekkürler
Karsimasaldakikiz Sedaras aylara göre doz veriliyor doktorunuza sorabilirsiniz toplamda 4-5 doz alınıyor. Hepsinin de yapılması gerekiyor diye biliyorum. Ben yaptıracağım şahsen
Janss Sedaras Uzman doktorunuz takvimi nasıl ayarlarsa o şekilde hareket etmeniz daha sağlıklı olur ☺️😌
Ipekk Sedaras iki aşı farklı evet bizde yaptırdık ama kendi doktorunuzun dediği gibi aynı gün yaptırmayın
meryemmirasmombuse Sedaras biz 7. aydayız beş gün önce nimenrix ilk doz olduk nimenrixden iki doz bexero üç doz toplamda beş doz olucak aşı ve her ay birini olucak aylara dağıtıyor doktorumuz
Sedaras Karsimasaldakikiz biz ilk dozları yaptırmadık yani haberimiz yoktu hemşire yaşından sonra tek doz yapıcaz dedi bende bütün aşıları yaptırıyorum
Sedaras Ipekk ama bu ikisi yaptırılacak değil mi nimenrix ve bexsero bize yaşından sonra tek doz denildi çünkü daha öncesinde menenjit aşısı yaptırmadık
Sedaras meryemmirasmombuse bize geç kaldığımız için yaşından sonra tek doz denildi benimde kafam karıştı teşekkür ederim
Ipekk Sedaras biz yaşından önce başladığıımz için tam zamanlarını bilmiyorum ama dediğiniz gibi ikisi farklı aşılar
Janss Sedaras Atlamış olabilir , gerekli görmüyor olabilir 🙇🏼♀️ Yaptırmayı düşünüyorsanız ki yapılması gereklidir (bence) başka bir uzmana danışın 🕴🏾
meryemmirasmombuse Sedaras evet yasından sonra tek doz oluyor galiba onu doktorunuzla konuşun bi ama ikisi aynı anda yapılır mı bilmiyorum sanmıyorum ağır gelebilir bence çünkü nimenrix bile normalde hiç ağır bir aşı değilmiş öyle olduğu halde Benim bebeğimin bacağı sisti kızardı ateşlendi gün boyu uyudu ama bexero daha ağırmış
Yusra34 Sedaras Herkes dozundan falan bahsetmişte kafanızı karıstırmayın 13 Aylık bebek tek doz nimenrix iki doz bexero olacak. Ben ikisini 1er ay arayla yaptırdım doktorum öyle uygun gördü. Yani 13.ayda bexero 1.doz 14.ayda nimenrix 15.ayda bexero 2.doz