Deryarasege canım onalr biliyorlar ama işlerine gelemdiginden konuşmuyor benim ilk cocuğum 8 aylık yürüdü 1 yaşında tamamen desteksiz yürüyüp hafif koşmaya başladı ve kedi köpek dede halal baba anne nine köy eve su bı kaç ismi söylüyordu ama aşırı ilgileniyordum komsumunda çocuğu hiç konusmazdi anne su bile demezdi dedi bayadir görünüyorum geçen akşam telefonla konuştuk tam 2 yaşında benim 3 yaşındaki oglandan daha iyi konuşuyordu maşallah sen hergun düzenli ders yapar gibi kitaplardan göster oyuncak topalarken oyuncakalri toplayalım.bak kırmızı araba sarı bebek 1 top gibi konuş dışarı çıktığınızda yolda giderken mavi araba beyaz araba otobüs kamyon traktör ne geçiyorsa bunlari söyleyin kaç kedi gördüğünüzü kaç ağaç olduğunu agaclarda ne svr diyip.yapraklar var diyin yapraklar hangi renk yeşil renk diye söyleyin ben hep öyle yapıyodum çok şükür kendini savunuyor anlatıyor arabada parkta düşse oyuncak üzerinden gösteriyor kendisine ne olduğunu 1 yaşındaki oğlumda mama anne baba dedi Alo abi gibi az kelimesi var birde kedi köpeğin ineğin çıkarttığı sesleri yapıyor eline kumanda telefon alsa aloo diyo taklit yapıyor cocukalr birbirlerinden çok etkileniyorlar parklar avmler kreşler çocuklar için çok iyi