Coolmum Kızlar şuan kiminle konussam herkesin bebeğinde bronşit teshisi var malesef, nebulizatör kullanıp memnun olan var mı? Bebeklerin burnunu nasıl açıyorsunuz benimki asla serum fizyo yaptırmıyor, nasıl önlemlerinizi alıyorsunuz ?
Bernur_TR Coolmum ben kulllanıyrum hatta kendi tutup yapmak istiyor fizyolojik serum yaptırmıyordu ama bunu kendi yapmak istiyor
Dolores Coolmum merhaba. Biz hergün düzenli olarak serum fizyolojik ile burun temizliyoruz. Hasta olmaması ve rahat nefes alması için. Zorla yapıyoruz ama çok rahatlıyor. Bronşite gelince. Gerçekten de salgın gibi. Ama bence mevsim değişikliği oluyor ondan oldu. Biz kalabalık ortama girdik bir gün ertesi gün de avmye yine kalabalığa girdik ve 2 gün içinde belirtiler başladı. Ağır bir bronşit geçirdik önce serum ve iğne. Ertesi gün antibiyotik başlandı azitro 5 gün. Ek olarak nebülizatör ile ventolin+serum(seyreltmek için) kullandık. Bir hafta sonra iyiydi ama ses kısıklığı hırıltı öksürük geçmemişti. Doktorumuz ventoline ek olarak cortair+serum da ekledi tedaviye. Çok düzenli şekilde nebülizatör kullandık. Tabiri caizse çok iyi baktık, iyileşti. Ama!!! Dikkat etmezsek sık sık tekrarlanacağını söyledi doktorumuz. Adonevirüs diye bir virüs sebep oluyormuş. Sık tekrarlarsa astıma çevirirmiş. Allah yavrularımızı kötü dertlerden hastalıklardan korusun ama bu da zor bir hastalıkmış. Çocuk yıpranıyor öksürükten halsizlikten. Geçmiş olsun.
ozgeseyhan Nemo nebulizator kullanıyoruz makine olarak bir de şırınga ile burnuna serum fizyolojik sıkıp temizliyoruz. Ama bunu zaten iki kişi yapıyoruz biri kafasını tutup diğeri hızlı bir şekilde sıkması lazım. Antibiyotik kullanıyoruz ayrıca
Ysgl26 Acayip grip salgını var bizde olduk bebeğe de geçti malesef. Önce serum fizyolojikle temizleyin hava vermeden önce sonra tekrae pompayla çekin. Burnu temizlemeden hava vermenin anlamı yok.evet çok aplıyor serum yaparken ama yapacak bişy yok. Eşim tutuyo ben yapıyorum tek kişi mümlün değil. Anladı artık korkuyo şırıngayı görünce. sürekli burnunu temizleyin ve hava verin yoksa ciğerine inerse bronşit olur. Biz de nemo markasını aldık onu kullanıyoruz nebülizatör.
Coolmum Bebekleriniz kaç aylık? Biz 6 aylığız ve yüzü viraz minyon inşallah bizde kullanabiliriz. Çok gecmiş olsun hepimize Allah bebislerimizi korusun🙏🏻