Momonlyn Kızım 8 aylık teyzeleri ben kulağını deldirmek istiyorum. Aklı ermeden aradan çıksın diye düşünüyorum bide çok heves ediyorum ama doğru zaman mı emin olamadım. Deldiren anneler enfeksiyon kapmasın diye ne yapıyorsunuz? Çok canı yanar mı? 🥹
caniminikizleri Momonlyn ben kızımın kulağını geçen sene deldirmistim tam 5 yaşındaydık büyük olunca hiç bir sıkıntı yaşamadım 😌
eftalyamom26 Momonlyn bende aklı etince kendisi isteyince deldireceğim . Kulağına küpe taksam Şuan zaten çeker durur onu kulağına zarar versin istemem . Büyüyünce daha rahat deldireceğim kendi yeğeniminde 6 yaşında deldirdik hiçte ağlamadı özeniyordu çünkü bende küpe istiyorum diye uslu uslu durdu
Tuba11 Momonlyn Bende çok hevesliyim böyle şeylere ama benim kızım durdurmaz çok yaramaz çeker kulağından diye korkup deldirmedim. Biraz büyüyünce deldiricem. Canı acımaz çünkü sprey gibi bişey sıkıyor uyusturuyorlar bölgeyi. Hissetmez yani. Görümcem kızının kulağını deldirdi daha 9 aylıkken falan ama sürekli çekti durdu kulağından mecburen geri çıkardi ve sonuç kulak delilleri kapandı geri.
Momonlyn eftalyamom26 Çekme konusunda haklısınız çekebilir ama ben o kadar sene bekleyemem çok sabırsızım, şimdilik askıya almaya karar verdim 😃
Bernur_TR Momonlyn bende erken deldirmek istemiştim ama hastaneden bana 2 yaşından sonra deldirin kulakları gelişiyor o zamana kadar gibi bişi demişti 😀 bende 2,5 yaşında falan deldirdim
Dilos01 Momonlyn kızımı bir yaşında iken deldirdim ağlamadı bile pek anlamadı yani yada hiç yara da olmadı kulağı bi iki kere sadece yagladim ilk zamanlar şimdi 25 aylık hala kulağı küpeli bi sıkıntı yaşamadık
Elifssu Momonlyn 1 yasından sonra deldirdim ben hiç oynamadı ama kulağının tekinde ilk deldirdigimizde kendisi acıyo diye elini degdi ondada minik bir kan bulaşmış küpesine yıkarken fark ettik bir hevesle deldirmistim zaten esimde görünce evham yaptı cıkart küpesini krem sürelim dedi tekrar takamadık ve hemen kapandı zaten 🥺simdi tekrar deldirmek istiyorum dogum günü yaklaşıyor ama esimi cok ikna edemedim 🤭
lalbg Momonlyn bence deldirme. Enfeksiyon kapabilir daha çok küçük. Ayrıca diş dönemlerinde elleri hep kulaklarında oluyo küpeyi çıkarabilir yutabilir Allah korusun. 3 yaşından önce deldirilmemeli bence🤷🏻♀️
Momonlyn lalbg Dünden beri bebeğim sürekli elini kulağına götürüyor bende kulağı mı acıyor acaba diye düşündüm üstüne siizn bu yorumu okudum 🥹
TheBaby Momonlyn Canım aşı olurkende canı yanıyor. Deldirebilirsin. Ben deldirmiycem çünkü annem bana sormuş olsaydı deldirme derdim kendim için. Oda isterse deldirsin diye deldirmek istemiyorum
ozgeseyhan Momonlyn doktorlar 2 yaşından önce önermiyor kulak yapısınin tam oluşması gerekiyormuş. Kızımı 5 yaşında kendi isteği ile deldirdik. Eczanede yaptılar. Zaten eczaneye sorarsanız 2 yaşında diye söylüyorlar. Benim Burada öyle demislerdi.
fn2827 ozgeseyhan evet çünkü kulak memesi küçük oluyor ve çok aşağıda kalıyor büyüdükçe delik. Bunu büyük kızımda yaşadım 6 aylık deldirmiştim çok aşağıda oldu küpe takmadım 2 3 yılda anca kapandı 8 yaşında tekrar deldirdim. Bu yüzden küçük kızım 15 aylık 2 yaşından sonra deldirmeyi düşünüyorum
Aysegul93 Momonlyn kızım olsa bunu onun kararına bırakırdım kendi heveslerim için onun vücuduna birşey takmak istemem canını yapmazdım belki de kızınz hiç istemeyecek. Mesela ben küpeyi asla sevmem takmam da kulaklarım da delik değil.