okuyor Merhaba, Bebeğim 6,5 aylık. Bu başlıkta 6 aylık bebeklerimiz için yaptığımız aktiviteler, oynadığımız oyunlar, tavsiye ettiğimiz oyuncaklar ve kitaplar yer alsin. Ben ara ara yazacağım. Siz de yazarsanız 6 ay anneleri için bir arşiv olur 🥰✨😇
expectopatronum okuyor tam ısırmalık-çiğnenebilen, yırtılmayan kitaplar. Bizimki ne bulursa ağzına soktuğu için çok iyi oluyo. 😅 Fisher price- eğitici, masalcı tırtıl. 6 tane çocuk şarkısı var bazı kelimeler var ağza sokmalık diş kaşımalık antenleri var 😂 İş bankası - hareketli kitaplar. Su matı var içine su dolduruluyo ve içinde yüzen balık hayvan figürleri var karın üstü egzersiz için de güzel. Eğitici magnetler var tek tek isimlerini söyleyip buzdolabına takıyoruz meyveler sebzeler hayvanlar en çok ne ilgisini çekiyosa. Daha neler neler var ama benimkinin maksimum 30 saniye ilgisini çekiyo. En uzun süre oynadığı şeyler robot süpürge, airfryer, kapıdaki görüntülü diafon 🥲🥲
okuyor İlk önerim dokun hisset kartları. Bizdekinin markası mikado çocuk. Sert. Bükemiyor kızım. Ağzına sokuyor henüz bir şey olmadı. Ama dokunma alanları çok küçük. Yeni alacak olanlar doku alanı daha geniş olan marka varsa onu tercih edebilir Kızımı karşıma oturtuyorum. Bu arada oturma egzersizi de yapmış oluyor. Sırayla kartları gösterip karttaki nesne hakkında bilgi veriyorum. Sesimi tonlamali kullanıp bol bol mimik yapıyorum. Karttaki nesnenin sesi varsa onu taklit ediyorum. Ve günde bir kartı eline veriyorum. Gün icinde elinde oluyor. 5 günde bir eline verdiğim kartı değiştiriyorum. O kartı iyice tanısın istiyorum.
okuyor Bir diğer önerim piyano. Bizdeki fisher price marka. Şarkı söylüyor, renkleri, alfabeyi, sayıları sayıyor. Ben iş yaparken mama sandalyesine kızımı koyuyorum. Piyanoyu da önüne veriyorum. Onunla oynuyor. Çok defa yüksekten sert zemine düşürdü. Hiçbir şey olmadı. Seviyor onunla vakit geçirmeyi.
okuyor Bir diğer önerim hışırtılı bez kitaplar. Boyutları küçük olduğu için ilk aylardan beri rahatça kavrıyor. Çokça kendi kendine vakit geçiriyor kitaplarla. Genelde ağzına sokuyor tabi 😃
okuyor Umutveannesi trendyolda toyzz shop satıcısından aldım. Şu an pek çok yerde indirim var. Fisher price piyano yazıp en uygun fiyata satana bakın bence
okuyor expectopatronum kitaplar benim de alınacak listemde 🥰 indirim döneminde bakacağım. Magneti de düşündüm ama gördüklerim hep küçük boydu. Kızım ağzına soktuğu için korktum. Biraz büyükçe magnet arayisindayim
okuyor Bir diğer oyun önerim hepimizin çok iyi bildiği cee-e eee oyunu. Kızım sinirli olduğunda onu sakinleştirmek için birebir. Bazen klasik elimle yüzümü kapatarak oynuyorum. Bazen onun elleri ile gözlerini kapatıyorum. Bazen bir örtü kullanıyorum. Bazen bir eşyanın arkasına saklanıp yapıyorum. Her defasında çok gülüyor.
okuyor Bir diğer önerim yine çoğumuzun yaptığı aynada kendini izleme etkinliği. Bunu genelde çamaşır katlarken ya da ütü yaparken tercih ediyorum. Yatak odasında boy aynası var. Mama sandalyesi ile kızımı aynanın tam karşına koyuyorum. Orada kendine bakıyor 😇 bazen de babası ile beraber bakıp mimikler yapıyorlar.
okuyor Bir diğer önerim Neo bebek yayınlarının aynada kim var adlı kitabi. Kitap tamamen karton sayfalardan oluşuyor. Şu dönemde kullanılabilir o nedenle. Kitabın ortasinda kırılmaz bir bebek aynası var. Bazen karşısına koyuyorum. Kitap duygularla ilgili . Hem okuyorum hem de yüz ifadelerim ile ona gosteriyorum. Büyüdüğünde o ifadeleri kızımın yapmasını isteyeceğim. Mesela bir sayfada şaşkın zürafalar resmedilmiş. Okuyucuya hadi sen de aynaya bak ve onlar gibi şaşır diyor. Duyguları öğretirken kullanılacak, ileriye yönelik güzel bir kitap
okuyor Bir diğer önerim müzikli kar küresi. Bunu bebek için almadık evde vardı. Cam olduğu için eline vermiyorum. Çamaşır aşarken kullanıyorum 😃 çamaşır astigim balkon çok küçük. Bebeğimi yanıma alamıyorum. Balkon kapısında mama sandalyesinde oturuyor. Göreceği ama ulaşamayacağı yere kar kuresini kurup birakiyorum. Onu izleyip dinlerken çamaşır asıyorum. 3-4 aylıkken müzik kutusu dinlemeyi çok seviyordu. Ama onu düşürüp kırdım. Sesli oyuncaklar çok hareketli şeyler çalıyor. Böyle sakin şeyleri dinlemeyi seviyor kızım.
okuyor Bir diğer önerim müzik dinletmek. En çok ben yerleri silerken ya da yemek yaparken müzik açıyorum. Huysuzlanir gibi olursa ben karşısında dans ediyorum. Huysuzluk dağılıyor hemen. YouTube’dan açıyorum. Oynatma listesi şeklinde açınca ben hiçbir şey yapmadan müzik kendi kendine ilerliyor. İngilizce şarkılar için Super simple song kanalını kullanıyoruz Türkçe şarkılar için de en çok heykids kanalından dinliyoruz
okuyor Bir diğer önerim yine Neo bebek yayınlarının aynalı kitaplarından Ben Kimim adlı kitap. Kızımla artık kağıt sayfalı kitapları okumak mümkün değil çünkü tutmak istiyor. Tutunca da çekiyor, ağzına alıyor ve yırtılıyor. Bu kitap tamamen karton sayfalı ve boyutu küçük. Tam ona göre. Hayvanlar tanitilirken ileride de kullanılabilecek bir kitap. Aynalı kitaplardan sadece biri alınacak olsa aynada kim var kitabını öneririm ama.
okuyor Her gün kitap okuyoruz. Şimdiden geniş bir kitaplığı var. Kitapları genelde indirim dönemlerinde alıyorum. 5. Ayın sonlarindan beri kağıt sayfalı kitapları okuyamaz olduk. Çünkü kizim eline alıp dokunurken zarar veriyor. Artık karton sayfalı kitapları okuyoruz. Görsellerine bakıyoruz.
okuyor Bir diğer önerim amigurumi bebekler. Bu dönemde her şeyi ağzına soktuğu için tüylü peluş oyuncak veremiyorum. Amigurumi bebekler tam bu aya göre. Bize bir tavşan amigurumi gelmişti. Onunla oynamayı seviyor. Fazla oyuncak istemediğim için bir tane bize yetiyor. Ama ilk kez alacak olsam bebek tercih ederdim.
okuyor Bir diğer önerim her gün oturma ve yer aktivitesi yapmak. Özellikle yer aktivisi yaparken ben dinleniyorum. Henüz emeklemeye başlamadığı için peşinden koşmak gerekmiyor 😇
okuyor Bir diğer önerim kukla. Bizde parmak kukla var. El kuklası da güzel olur bence. İçinden kukla çıkan ithal kitaplar da var. Kukla ile hikayeler oluşturup şarkı söylüyorum. Çok seviyor.