Drn06 duygularinizi cok guzel yazmissiniz. Ancak *anne supheleniyorsa buyuk ihtimalle haklidir , cumlesi cogu zaman dogruyu yansitmaz bence. Cunku anneler dogasi geregi pimpiriklidir. Cocuklarin ufacik hastaliginda en kotusu aklina gelip evham yapabilir. O nedenle suphe her zaman hatta cogu zaman hakli cikarmaz. Bir de sizin yazdiklariniza gore cocugunuzun tek problemi gec konusmasi degilmiski, beraberinde otizmin en onemli belirtileri de varmis. Yani sizin ' gec konusur" soylemlerini dikkate almamaniz gerekiyormus zaten. Ama burda cogu anne sadece gec konusmaktan dert yaniyor. Onlara ‘erkek gec konusur, babasi da gec konusti’ gibi soylenen laflar cok da yanlis sayilmaz. Ha bu arada bu cumleleri destekliuorum gibi algilanmasin hic bir zaman bunu savunmadim. Kelime sayisi yasitlarina gore azsa ihmal de vardir bana gore. Ve kelime haznesi yapilan arastirmalara gore okuldaki basarisiyla dogru orantili. Bu nedenle 3 yasa kadar konusmadi simdi hic susmuyor cumlesi sorunun halloldugunu gostermez. Okul hayatindaki basarisinin erken konusana gore dusuk olacagini da gosterir bu durum(arastirmalara gore). Neyse konuyu biraz farkli noktadan ele aldim sanirim:) size cook gecmis olsun.