MucizemVar Merhaba Anneler, Bebeklerinize diş bakımı yapıyor musunuz? Nasıl ve ne zaman başladınız? Nasıl deva ettiniz?
Birgocmenkustuo MucizemVar sadece iki disimiz var. Hemsiremizin önerisi ile bebek dis fırçası ve bebek dis macunu ile hergun düzenli olarak o minnak 2 disi fircaliyoruz, dis döneminde olduğumuz için biraz damaklarinida fircaliyoruz ve bu çok hoşuna gidiyor bebeğimin.
Crcs MucizemVar slikon parmağa takılanlar var onunla yapıyorum. 1 yaş itibariyle firmaya geçmeyi düşünüyorum. Yine de çarşamba günü diş hekimine gitmişken göstereceğim insaallah 👶🏻😊
theAna MucizemVar dişi çıktığından beri yapıyoruz. Bir yaşına kadar sadece fırça ve su kullandık sonrasında diş macununa geçtik. Şuan iki yaşında hepsi çıktı dişlerinin, kendisi fırçalıyor bana bakarak.
Berra01 MucizemVar ek gıdaya geçtiğinden beri sade fırçayla fırçalıyoruz dişi yokken damaklarını fırçalıyorduk çıkmasına yardımcı oluyordu.28 aylık yatmadan hala fırçalarız kendisi de fırçalar
anayim_ben Birgocmenkustuo bizimde yeni çıktı dişi, 7ay 9günlük hiç fırçalamadim, izin veriyor mu bebeğiniz
Birgocmenkustuo anayim_ben ayy bebegimin en sevdiği şey diyebilirim. Ne zaman banyoya dis fırçalamak için girsek yani dolabın kapaginiaçtığım gibi sevinc çığlığı atıyor. Ve merakla ağzını açıp dişlerini gösteriyor.
Birgocmenkustuo LadyMarmelatte Bebeklere ozel dis macunlari var doğal içerikli urun. Durulama gerektirmiyor, yutulabiliyor. Ama ben yine de parmağımla 2 3 defa su ile ağzının icini temizliyorum duru su ile.
Cigdem2689 Yarın itibariyle 10aylik olacak oğlum,ilk disleri 6aylikken çıktı,simdi 8.disi çıkarmış bulunuyor çok hızlı 😁😊 ablasıyla ben diş fırçalarken ona da fırça veriyorum hem kasıyor hemde kendince fircaliyor bana yaptirmiyor
josefsmom Bebeğim 19 aylık ağzında 16 dişi var uzun bir süre fırçalamadık müsade etmedi bende zorlamadım ama 2 aydır düzenli olarak günde 2 kere fırçalıyorum bebekler için diş macunu kullandığımız için durulamaya gerek kalmıyor yutuyor
Birgocmenkustuo [Fusunf] 0-5 yaş arasi ve doğal içerikli bebek dis macunu var yaşadığım ülkede. Ülkenin dış sağlığı bölümü ve bebek sağlık bölümü bebeklerin ilk dis çıktıktan sonra düzenli şekilde temizliğinin yapılmasını öneriyor. Ben onlara uyuyorum, ams evet dediğiniz doğru dış macunu bebeklerde önerilmez normalde.
Karinyoo MucizemVar 6. Aydan itibaren dişi yoksa bile diş macunu olmadan fırçalamaya başlayabilirsin. Bebeğim 8 aylık olacak 1 hafta önce alt iki diş çıktı her gün aynı şekilde diş macunu olmadan fırçalıyorum
PurpleTail MucizemVar toplamda 8 dişimiz var parmak fırçasıyla ve sadece suyla fırcalıyoruz. Diş macunu kullanmıyorum açıkcası daha erken diye düşünüyorum.
Adanhl MucizemVar biz 10. Aydan beri fırçalıyoruz her sabah ve akşam. 2 dişimiz çıktığında başlamıştık bebek diş fırçası ile macun kullanmayı doktorumuz 2 yaşına kadar tavsiye etmedi. Şu an 13 aylık 6 dilimiz var. Ve en sevdiği şeylerden biri sabah duş alıp, dişlerini fırçalamak 🤗🫶🏻