Laura10 benim kizim 2 yasindan sonra cignedi. Neler cektim bir ben bir Allah bilir. Ben yemiyor diye blendir kullanmistim. Eski postlarima bakabilirsin belki yardimi olur. Sonuc olarak cignemeyi doktor tavsiyesi ile cubuk kraker cips gibi agizda ses cikaran seylerle ogrettim. Elime bi cubuk kraker aldim cok ses cikartarak abartarak cignedim hadi sende yap dedim ona yaptirmaya calistim. Surekli karsisinda cigneme hareketi yaptim. Sakiz cignedim gerekirse. Ve şuda onemli suan dislerinin damaginin farkinda degil bunun icin dis fircasini alin siz bebeginizin dislerini fircalayin ozellikle dislerine dis etlerine deydirin iyice farkina varmasi icin bu tarz aktiviteler yapmak gerekiyor dedi doktor. Ayni islemi yumusak pipetlet oluyor (plastik olanlar degil) oioi markasinda var , onunlada yapabilirsiniz. Ve biseyleri isirttirmaya calismak gerekiyor. Mesela ben elimi yikardim sonra hadi isir bakalim elimi bakiyim ne kadar guclusun diyerek isirttirmaya calisiyordum buda cene kaslari cignemedi icin calismiyor onun icin onemli. Ve diger bir onerim yiyecekleri ezmeyi birden kesin minik minik dograyin mesela patates yemegi yapin bezelye buyuklugunde dograyin ve cok pisirin o sekilde daha kolay cignemeye basliyorlr. Ben aylrca ugrastim cignetmek icin bu cozumleri denedim. Umarim yardimci olabilmisimdir. Sorunuz varsa cevaplarim