Bilgekpn Bu aşıyı vurduran var mı ? Ne kadar gerekli ? Devletin karşılamadığı aşı ne kadar sağlıklı olabilir ? Yani devlet desteklese aşı ücretli olmaz diye düşünüyorum 🤔 bu konu da bi aydınlatır mısınız kızlar beni .
yasminyasoo Bilgekpn Bakış açısı yanlış canım benım . Cok onemlı ve gereklı bır aşı keske devlet biraz taşın altına elını koysa da ucretsız olsa bu aşı alamayanlar çoğunlukta . Dünyada mılyonlarca bebek ishalden ölmüştür. Ya cok ağır atlatılıyor yada malesef kayıba kadar bile gıdebılıyor . Aşı tamamen bir koruma sağlamıyor malesef ama hafıf derecede atlatılabilir . Bence durumunuz varsa yaptırın derım . Damla seklınde zaten eczaneden alıp evde kendim yaptım . 2 doz seklınde ya 2.4 aylar ya da 3.5 aylar olması gerekıyor .
Masalmavi1 Bilgekpn merhaba. YouTube da doktor Osman Gönülal’ ın videosu var bu özel aşılar hakkında. Dinlemeni tavsiye ederim. Devletin karşıladığı bir aşiyken 3 4 sene önce listeden çıkarılmış. sebebi malum bütçe meselesi. Burda kendinizi tatmin edici cevaplar alamazsınız. Doktorlari dinlemeniz daha doğru olur. Bizde doktorumuzun tavsiyesiyle yaptırdık.
cutiebun_ Bilgekpn devletin bu özel aşıları karşılamama sebebi çok pahalı olmaları yani işlerine gelmiyor. normalde rota önemli bir aşıdır. aşılar hafif atlatmak için vardır. benim arkadaşımın bebeği rota virüsüne yakalandı (aşıları yok) bebeği 2 hafta hastane de kaldı ve sadece serumla beslendi aşırı derece de kilo kaybı oluyor çok zorlu bir süreç. rota virüsü zehirli ishal ve bağırsak enfeksiyonudur hafife alınacak bir virüs değil. maalesef her aile alamıyor aslında devletin bu aşıları karşılaması gerekiyor çünkü önemli aşılar ama dediğim gibi çok pahalı. durum el veriyorsa yaptırın derim ben iki çocuğuma da yaptırdım yan etki durumu yok ağızdan damla şekilde.
Denizmooom Bilgekpn ahhh keşke yaptıran ile yaptırmayan arasındaki farklı görebilme sansınız olsaydı kendim yıllardır cocuk hemşiresiyim tüm özel aşıları yaptırdım. Devlet neden ödemiyor sorgulamak lazım ama farklı bir bakış acısı ile
Dilruba_1 Aydayız üst üste çok aşı denk gelmesin diye henüz yaptırmadım ama yaptırır mıyım bilmiyorum Mantıklı bir sorgulama 👍🏼
Dilruba_1 yasminyasoo direkt 1 yaşında tek doz yapılmasını öneren doktorlar da var ama o zamana kadar yakalanmayacağı ne malum bir de o var.. tek doz da mantıklı gibi Şu an zaten aşılardan kaynaklı bi iştah kaybı vardı bi de rota menenjit düşünmedim açıkçası 4. Ay aşısı da geldi çattı zaten
yasminyasoo Dilruba_1 canım rotanın bilinen herhangı onemlı bır yan etkısı yok . Ben cok araştırdım kararsızdım cok doktorlarla Prof.lara da danıştık hepsı durumunuz varsa yaptırın bısey kaybetmezsin ılerıde pısman olmayın dedı . Tabıkı herkesın kendı kararı ama sızın dedıgınız 1 yaşına geldıgınde tez doz falan bunu hıc duymadım sanırım öneren doktorlar azınlıktadır dıye düşünüyorum . Zaten dedıgınız gıbı 1 yaşına gelene kadar gecırme rıskı de var . Herkesın kendı kararı saygı duymak lazım . Umarım kımsenın bebısı hastalanmaz ıyı günler ..
yasminyasoo cutiebun_ aynen öyle bir de durumu oldugu halde sorgulayanları görüyorum . Bence bır araştırsınlar bu hastalığın ılerı kı boyutlarını ..
As12345 Denizmooom ben ilk doz rotarix aşısını 3.ayda yaptırdım. 2. Dozu ne zaman yaptırmam lazım? Doktor ebe ayarlasın muhakkak takvime oturtsun ve aşılar arasında 1 ay zaman olmalı dedi. Ama Ebe bişeyler söyledi takvimdi şuydu buydu karışıp kaldı aklım. 🙄. Rotarix ikinci dozu ne kadar süre sonra olmalıyız? Ve menenjit aşısı da var bexero önerdi doktor hanım. Ama onu da ebe ayarlayamadı 1 ay ara olacak karma aşılarla vs deyince. 20 gün fark olsa bişey olmaz dedi ama içime kurt düştü. Napsam bilemedim😪 sizin bi bilginiz var mı bu konuda. Bi dahaki Dr randevusuna kadar dayanamayacağım hu kuşkuyla çünkü 😅
yumurtam Bilgekpn devlet maliyet nedeniyle karşılamıyor olabilir mi acaba bir de bu açıdan bakmayı deneseniz. Hep söylerim Keşke karşılasa da tüm bebekler aşılanabilse. Maalesef çoğunluğun bu özel aşıları yaptırmaya maddi gücü yetmiyor. Örnek vermek gerekirse bu aşılar sağlıklı olmasa ingiltere gibi bir ülkenin rutin aşı programında hem rota hem de menenjit aşısı olmazdı.
Hil38 Bilgekpn devletin karşılamaması aşının gereksiz olduğu anlamına gelmez bence. Maliyetinden dolayı karşılamıyor diye düşünüyorum. Bebeğim henüz küçük ama zamanı geldiğinde yaptırmayı düşünüyorum. Diğer özel aşıları da yaptırıcam. Malum ülkemize giren çıkan insan belli değil tedbir almak lazım 🤷🏻♀️
lizbonn Bilgekpn abim ve erkek kardeşim küçükken zehirli ishal olmuşlar. Annem diyor çok kötü bir süreçti kan atıyorlardı. Bu forumda bile zehirli ishalden çocuğunu kaybedenler var. O yüzden ben yaptırmayı düşünüyorum. Devletin yapmamasının sebebi tamamen maddiyat. Bir doz 750 tl. haftaya biz de yaptıracağız.
eserekli_kiz11 lizbonn canm zam gelmis ben yeni yaptrdim 777 tl olmuş yazik yaa ucreti yuzunden yaptiramayan okadar cok insan varki
Minnosanne06 Bilgekpn kanlı ishal geçirir bebek, bu aşıyı olmazsa. Meningokok-menenjit de önemli bir hastalık ve bunun aşıları da(menactra, bexsero, nimenrix) maalesef devlet tarafından karşılanmıyor
Yesim96 Minnosanne06 bugün doktorum bu söylediğiniz aşıları önerdi banada yaptırmayı düşünüyorum ne gibi bi faydası var acaba bilgi verebilir misiniz
Minnosanne06 Bilgekpn Özel olduğundan yazmıyor hanımefendi. Yazılı olanlar devletin karşıladığı. İnternete yazınca çıkıyor kaldı ki muayenede çoğu doktor da hatırlatıyor
Burcutf Bilgekpn ilk kızım hastanede kontrole giderken rotavirusu kaptı. 3 aylikti 3 gün hastanede yattık serum takıldı. Buna rağmen Doktoru farklı formları var diye virüs vücudundan temizlenir temizlenmez rota virüsü aşısını yaptı. Gerçekten zor bir hastalık sürekli su gibi ishal ve kusma oluyor ve sıvı kaybı olduğu için özellikle küçük bebeklerde sıvı desteği verilmezse Allah korusun kötü senaryolar ortaya çıkabiliyor. O nedenle bence muhakkak yapılmalı. Zaten ağızdan verilen herhangi bir yan etkisi olmayan bir asi