Evet kızlar bu akşamın postu gittiğiniz doktorların önerilerini paylaşmak olsun.
Bugün bebeğim 1 aylık oldu ve bebeğimi çocukluğumun doktoruna götürdüm olduğumuz şehirde en iyi çocuk doktorudur. Şu ana kadar duyduğum bütün beslenme, bakım vs tabularını yıktı adam. Hemen sizinle de paylaşayım;
Öncelikle
1- bebekleri doğdukları dakikadan itibaren yüz üstü yatırıyoruz dedi sebebini hem hazmı kolaylaştırıyor hem kusarsa yutma ihtimali sıfır hem de kafa şekli asla bozulmuyor tabi ben öyle yatırmadım her gün 4-5 dk şeklinde alıştırabilirsin 1-2 haftaya alışır sende yatır çocuğunu evini köyünü topla gözün arkada kalmasın dedi.
2- bebekleri sıkı giyindirme kendinden bi kat fazlası onlar için yeterli dedi ve çingene çocuklarını örnek verdi yalın ayak açık başla hiç hasta olmuyorlar dedi.
3- haftada 3-4 kez duş alması gerektiğini söyledi.
4- 3 saat arayla beslenecek dedi çünkü bebek 2 saat 50 dakikada sindiriyormuş yediğini onun öncesinde asla vermiyoruz dedi. Bebeğe 1 kilo dahi olsa su vermeyi öneriyoruz asla dayatmıyoruz dedi ki zaten bebeğin suya ihtiyacı yoksa reddedecektir dedi ama bebeğimize teklif edelim dedi. Bir de bebeğe kimyonlu rezene çayı verdi hazımsızlığına ağrısına sızına iyi gelecek dedi.
5- beslenme 3 saat aralığında olacağı için baktın mıkırdanıyor su-çay-yalancı emzikle 3 saati dolduruyorsun dedi.
6- bir meme 5-9 dk diğer meme 5-9 dk emiyor zaman kaybetmeden mamayı dayıyorsun 5-10 gr mama artıyorsa bebek doymuştur eğer artmamışsa bir daha ki mamanın miktarını artıyorsun dedi her mama da 5-10 gr ziyan olacak dedi.
7- mamayı en son gece saat 23:00da veriyorsun sabah saat 05:00 a kadar asla beslemiyorsun dedi yine mıkırdanırsa su-çay-yalancı memeyle vakti tamamlıyorsun dedi çünkü bu saat aralığında büyüme hormonundan faydalanmasını istiyoruz beslenme bunu etkiliyor dedi ve göreceksin birkaç haftaya geceleri 5-6 saat deliksiz uyuyan bir bebeğin olacak dedi.
Bunları yaptığın takdirde çok sağlıklı hatta boyu uzun bir kızın olacak dedi :)
Benden bu kadar bir de sizin doktorlarınızı dinleyelim.