Aysah Ya kızlar sizler nasıl yapıyorsunuz 6 aylık olduk ek gıdaya geçtik, çocuğuma bir türlü yoğurt yediremedim, detaylıca hangi sütten hangi yoğurt tan nasıl ne şekilde mayaliyorsunuz anlatır mısınız Bi an önce yapayım yedireyim istiyorum
mysa2 Aysah ben ek gıda döneminde günlük şişe süt alıyordum küçük kavanozlara bölüyorum kaynadıktan sonra serçe parmağımı hafif yakıcak kıvamda olunca mayalıyordum bi çay kaşığı yoğurtla 😊
Minikada Aysah Detaylıca anlatıyım bende 1 aydır kendim yapıyorum bim den altın süt alıyorum altın sarısı kapağı var plastik şişe de alırken mutlaka tarihine bakın bazen çok yakın tarih oluyor ozaman başka şubelerine bakıyorum öyle alıyorum şok markette yayla marka probiyotik yoğurt mayası var 2.5. TL adeti ondan alıyorum 1 şişe sutu tencereye koyup isitiyorum yaklaşık kısık ateşte 4 5 dk serçe parmağımi 7 sn kadar tutuyorum hafif bir yanma hissi geliyorsa aygazdan tencereyi aliyorum hemen yoğurt mayasıni içine döküyorum 2 3 kere karıştırıp önceden bir tepsinin içinde hazırladığım kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp sofra bezine sarıp firinia atıyorum yaklaşık 8 saat kadar fırının içinde duruyor sonra buzdolabına koyuyorum fırını ben calistirmiyorum bazı kişiler 50 dereceede falan ısıtıp koyuyormus benim mutfağım sıcak oluyor diye calistirmiyorum