Esmaye
Anne sütü çabuk sindirilen bir besindir ek gıdaya geçene kadar maksimum 2,5 saatte bir emdi mama alsaydı fazla fazla içseydi mesela 180 cc evet 4 saatte bire çıkabilirdi.
İnternette yazılanlara falan bakmayın siz, zamanında ben de görmüştüm 4 aylık bebek şu kadar saatte bir beslenmeli diye anneme söyledim annem dedi ki mama ile meme bir olmaz, ben de araştırdım mamanın içindeki bir maddeden dolayı daha uzun süre tok duruyor bebekler. Bu yüzden de uzun süre acıkmıyor.
Zaten oğlum kısa emiyordu maksimum 10 dakika ortalama 5-6 dakika emen bir bebekti. Ben size dediğim yukarıdaki yöntemin çok faydasını gördüm aynı göğsümü 3 defa üst üste emzirirdim. Bu emzirmeyi yapmanın amacı birincisi bebeğin son süte ulaşsın ikincisi midesinde gaz oluşmasın üçüncüsü de o memeyi emdikçe diğer memeye süt inmeye devam eder ve oradaki süt yağlanır ben bir memeyi verip diğer memeye geçseydim sürekli ön sütü almış olacaktı dolayısıyla bu da kilo alımını düşürecekti evet büyüdükçe kilo alımları düşer ama ön süt bebeğin su ihtiyacını karşılar tamam anlık olarak tok tutar ama son süt gibi kilo yapmaz. O yüzden emzirme serüvenimiz bitene kadar aynı göğsü 2-3 defa emziriyordum ki ek gıdaya geçene kadar da 3 saatte bir beslenecekmiş 4 saatte bir beslenecekmiş bir diye kavramım yoktu.