Oğlum 4 ay 4 günlük 10 ekimde yaptırdım ben de. Yani 3.ayının ortasında. Klipsli sünnet bizimkisi, yani dikişsiz pipisine klips takıldı. Sünnet randevusunu ben aldım, idrar yolları enfeksiyonu riski azalıyormuş vs diye bir hışım sünnet günü geldiğinde eşime resmen yalvardım kıyamıyorum yaptırmayalım diye. 😁 eşim dirayetli çıktı yaptırdık. Lokal anestezi yapıldı, 3-4 saat sonra uyuşukluk geçti o 1 saat biraz zor geçti içini çeke çeke ağladı yavrum. O gün 2 saatte bir akşama kadar ağrı kesici içirdim. Akşamına ağrı kesici saatini 4e çıkardım . 3.gün klipsi çıkardı doktorumuz hemen kurumuştu çünkü kesi yeri. 10.gün yarası tamamen iyileşti. Bizim tek sorunumun oğlumun kaşık bölgesi yağlı olduğu için pipisi gömük. Yani yarısı kasığın içinde duruyo. Onun için günde bir iki kere pipisini geri ittiriyoruz ki yapışık pipi olmasın. Sanırım bunu 1-2 yaşına kadar yapacağız.. daha doğrusu pipisi dışarı doğru çıkana kadar, araştırdım gömük pipiler bi süre sonra normale dönüyormuş..
Kısacası yaptırmanız hem bebek için hem de sizin için iyi olacaktır.. sadece 1 en fazla 2 gün acıları oluyo hatta 40’ının içinde yaptıranlar bi iki saate toparlanıyor dediler.. yaptırın çıksın aradan.