Sevdaysl Merhaba arkadaşlar aksam saatlerinde farkettim acayip canım sıkıldı aklım takıldı pazartesi sağlık ocağına kavgaya gidicem. 6. Ayda babası ve annanesiyle gonderdim oğlumu aşıya çalışıyordum. 4 tane asi olması gerekirken 2 tane yapmışlar. Hepatit b dabt-ipa-hib aşıları yapılmış kpa(pnomokok) 3. Dozu ve opa( cocuk felci) yapılmamış oglum simdi 7.5 aylık nasil olcak ki tesadüfen internette rastladım kullandigim programda işaretliyorum aşıları ordan farkettim napicak ben şimdi 😔
Deletedmom280 Sevdaysl dedgınız asılar bu ay dada yapılır sıkntı degılde saglık ocagı yaomadgı asıyı nasıl atladı oraya takıldım acaba yaptı yazmaymı unttu
Merve15 Sevdaysl bu ayın sonunda bizim de 6. Ay aşımız var.benim bildiğim karma oluyor aşı iki tane bacaktan vuruyorlar sadece. Öyle yaptılar ise doğru bir de ağızdan veriyorlar.
ilkgoz_agrim Sevdaysl iyide bizde 2tane vuruldu birde damla icirtti bu kadardı aşısı birdaki asi 1yasinda olacak
Zhnce Sevdaysl iki aşı var zaten bide damla Karma olduğu için bazılarını karıştırıp vuruyorlar 1 yaş aşısı 3 tane yapıldı bize ama 5 tane aşının dozları birleştirilmiş şekilde yapıldı
Sevdaysl Deletedmom280 eşime soruyorum eminsin dimi 2 tane mi asi yapıldı diye evet eminim diyor annemle tartıştık soramam ona ama o da zaten bilmez eşimin bileceğini söyler. Pazartesi gidicem bakalim kendilerine kaydettiler de asi kartına mi yazdılar bakıcam. Bi dahaki çağırdıkları zaman 8. Ay dolduğunda tarih vermişler asi yapilcak dememişler. Ona takildim canım sıkıldı
Deletedmom280 Sevdaysl boyle Br seyı ıhmal edeceklerini kesınlıkle dusunmuyrm vardr ortda Br yanlıslık cnm
Sevdaysl Deletedmom280 benim kayıtlı olduğum yerdekiler yapar canm hic güvenmiyorum onlara saygı yok is yapmak istemiyorlar. Bi keresinde sadece çocuğun boyu kilosunu olcturmeye gittim kontrol günü neden sabah degil de oglen 2 de gitmişim dünya laf söyledi dedim sanki atom parcalicaksiniz sabah hastaneye götürdüm bilip bilmeden cemkiriyorlar. Az bi kalabalık olsun öf yine geldiler sanki sözleşmiş gibi falan laf sayıyorlar terbiyesizler
Sevdaysl Merve15 iste ben olmadığı icin bilmiyorum eşime sorup duruyorum ama karta iki tane işlenmiş 4 işlenmemiş burdaki sağlık ocagindaki hiçkimseye güvenmiyorum lutfedip bakıyorlar gelenlerle kalabalık anlarda söyleniyorlar insanların arkasından
Minnos_31 Ne kadar doğru bilmiyorum ama bebeğimin topuk kanı için gittiğimizde 6 aylık bir kız bebek vardı 2 bacağından birer tane aşı yaptı hemşire
Minnos_31 Ne kadar doğru bilmiyorum ama bebeğimin topuk kanı için gittiğimizde 6 aylık bir kız bebek vardı 2 bacağından birer tane aşı yaptı hemşire
Sevdaysl Deletedmom280 kaç kez sikayet ettim hamilelik kontrolünde gittigim zamanlarda dışarıda 10 15 kişi birikmiş doktor hemşire ebe bekliyor onlar arka bahçede çay kahve sigara keyfi yapıyorlar gittim rahatsiz ediyorum ama dışarda epey kişi sizleri bekliyoruz gelmeyi düşünüyormusunuz dedim utanmadan öfleyip pofleyip girdiler içeri
Sevdaysl ilkgoz_agrim iki iğne bir damla mi damla kesin oldu onu biliyorum iğne bir mi oldu iki mi ben bilmiyorum ama çocuk felci aşısı damla olanmis öğrendim onu ondan dolayı korkmuştum o asi yapılmadı mi diye
ilkgoz_agrim Sevdaysl zaten her iki bacağa vuruluyor sonrası damla 8aydada kontorl var O kadar 1yas aşısı da ağır bakalım ozamana kadar inşallah
Sevdaysl Zhnce karta yazmamışlar o yüzden aklım takıldı iki tane işlemişler damla vermişler mesela çocuk felci aşısı damla şeklinde veriliyormuş ama tarih atmamışlar onun karşısına
cylnchngr Sevdaysl geçen gün olduk bizde iki bacaktan yapıldı bide ağzına damlattılar normalde 4 taneymiş üçe düşürmüşler sizde nasıl atladılar anlamadım acaba işaretlemeyimi unuttular mutlaka gidin sorun
Sevdaysl cylnchngr karta mi yazmadılar yoksa eksik mi yaptılar bilmiyorum insallah karta yazamyi unutmuşlardır. Cocuk felci aşısı damla olansa karta tarih yazmayi unutmuşlar o zaman çünkü eşim damla yaptılar diyor iğne bir mi iki yaptılar emin degil adamında kafasını karıştırdım 😊 eminmisin diye diye
Sevdaysl cylnchngr sağlık bakanlığının asi takvimi yayınında 3 görünüyor baska sitede 4 görünüyor . Ama bizim aşı kartımızda iki tane asi yapılmış diye tarih yazılmış