Alkim_01 23 yıl önce dil altı bağı kesilmiş ve kendinden 10 yıl küçük kardeşininde dil altı bağının kesilmesine tanıklık etmiş biri olarak dil altı bağı iyileşmez mutlak suretle kesilmesi gerekir kesilmezse ilerde çocuğun emişini konuşmasını etkiler benim dil altı bağımı annem doktor baktı a dil altı bağı var dedi beş dakikada kesti verdi seni derdi ama benden 10 yıl sonra doğan kız kardeşim ameliyat gibi oldu bi gece yatırdılar (özeldi belki para tuzağıdır baya yolmuşlardı bizi o zaman) kardeşimi eve getirdiklerinde hiçbişeyi yoktu ve ağlamıyordu acımıyordu galiba ailede birinde dil altı bağı öyküsü varsa doğacak çocuklarda da olabiliyor şu an 23 yaşındayım konuşmayı etkilemiyor dilimin öteki insanlardan tek farkı normal insanlar kadar dilimi çıkaramıyorum bunu fark edip söyleyen olmadı hiç ama ben fark edebiliyorum ( çok bariz bi fark değil ) bide tam dil altı bağımın kesildiği yerin üstü yani dilimin üst kısmına düşen yerinde böyle minicik yarık gibi bişey var piercing yaptırmışımda onun yeri gibi ama özellikle dilimi göstermedikçe kimse fark edemez ve etmedi de kardeşimde bu yarık yok korkulacak bi işlem değil şimdiden geçmiş olsun