mygy13 kök sebzeler alerji riski düşük oluyor. havuç patates kabak balkabağı ile başlayabilirsiniz. imkanınız varsa buharda pişirin. suda haşlasanız da ziyanı yok ama öbür türlü vitamini kaybetmez. sonra yoğurt. mevsim meyveleri. elma armut muz devam edin. karnabahar pırasa brokoli kereviz gibi sebzeler 8. aydan sonra. gaz ve sancı yapıyor. ben de veremiyorum😌. yumurta sarısı ve avokadoyu sona bıraktım. yumurta sarısı verdim avokadoya bugün başladım. tarhana tadımı yapın arkasından. sonra yavaşça karıştırırsınız.
kuzu kıyma aldım ben buz küplerinde şekil verdim porsiyonluk. yine aynı şekilde et suyu yaptım.
ilikli kemik suyu ve tavuk suyu da yapacağım.
mesela patates havuç haşlayıp içine 2-3 dal ıspanak koyup az zeytinyağı bir küp et suyu çorba olur onun için.
böyle böyle arttırırsınız sonra öğün zamanı gelir.
kahvaltıda lor labne denettirebilirsiniz.
yoğurt günlük mayalamak gerek. ben bim altın süt ve activia yoğurt ile mayalıyorum.
domates, kivi,çilek, tuz,şeker,salça,asitli turunçgiller yani portakal mandalin greyfurt limon bunları 1 yaşa kadar vermemelisiniz. bal inek sütü ve patlıcan 2 yaşa kadar vermeseniz iyi olur. yumurta beyazını 9. ayda tattırın çünkü 9. ay aşısında yumurta beyazı var alerji yapıp yapmayacağını görürsünüz ona göre aşıyı erteliyorlar 1 yaşına.