Ezgibebek Çocuğunuz bir çok kelimeyi hangi ayda kullanmaya başladı sizin kelimelerinizi tekrarladı? 18 aylık oğlum sadece baba mama memi dur dur (du du) burda gibi kelimeler kullanıyor başka kullandığı kelime yok, normal mi sizce?
Wanderlust Ezgibebek her bebegin gelisimi farklidir doktorunuz birsey demedikce endiselenmeyin. Bizimkisi 12.aydan itibaren konusmasi cok hizlandi suan 18 aylik 3lu cumlelere gecti ama dedigim gibi her bebek farklidir hic kelimesi yoksa endise edilmesi gerekir ancak sizinkinin kelimeleri var yani cok normal
Benisahtesevme2 Ezgibebek oğlum ıkı yaşına kadar konuşmadı hıc sımdı başladı konuşmaya oyle güzel baba dıyor ki hayran hayran onu ızlıyorum🌸 Acele etmeye gerek yok konuşacaktır elbet farklı belırtılerı olmadığı sürece dert etmeyin 😊
Mom0008 Ezgibebek 23 aylık yeni yeni açılmaya başladı bende başta korkuyordum tv varsa. Kesin derim bizim çok etki etmiş kestikten sonra dili açılmaya başladı bide bol bol kitap okudum hep anlattım sürekli büyük biri varmış gibi konuştum onunla son zamanlarda
Birceninannesi Ezgibebek gayet normal. Kızımın da 18. ay civarında 10 kelimesi vardı sanırım. 19-20 ay civarı çok gelişti konuşma yetisi. Şu an 24 aylık 6-7 kelimeli cümleler kuruyor. Her şeyi söylüyor. Etkili iletişim kurmaya özen gösterin. Karşılıklı etkilişimin kuvvetli olduğu keyif alınan oyunlar dil becerisini en çok destekleyen şeylerin başında geliyor
Ezgibebek Wanderlust ne kadar güzel 🌸 benim aslında acelem yok gelişiminden yana da bir problem yok ama konuşsa kendisi de rahatlayacak bu yüzden biraz sabırsızlanıyorum sanırım
Ezgibebek Benisahtesevme2 peki bir anda mı oldu yoksa çok fazla kelimeyi kullanıyordu da 2 yaştan sonra cümle mi kurmaya başladı?
Ezgibebek Mom0008 açıkcası tvnin karşısına geçip izlemiyor ama müzik dinliyor hatta bunun için ısrar ediyor dans ediyor filan oyun gibi çok seviyor
Benisahtesevme2 Ezgibebek hayır canım hala cümle kurmuyor oğlum ıkı yaşına kadar kelımesı yoktu ama benı şüphelendirecek başka bır detay olmadığı ıcın akışa bıraktım kendı zaten başladı Bu süreçte tabıkı beraber konuşuyoruz kıtap okuyoruz sosyal hayat ıcınde parkta akran ılıskısı falan hepsınde uyaran vermeye çalışıyorum Kendı halıne bırakmıyorum zamanı gelınce cümlede kuracak belkı ıletısım uzmanı olacak 😃
Mom0008 Ezgibebek bizimki çok izledi yorucu bir bebekti sonra bi kestim ben bile izlemedim o uyanıkken tv asla açılmadı yokmuş gibi bol kitap park vs derken şimdi benm söylediğim çoğu kelimeyi söylemeye çalışıyor canı isterse tabi ama cümle yok benm yeğenlerim filan elimin tarafındada geç konuşma var hatta biri anne baba bile dememiş 3 yaşına kadar sonra dili bi açıldı herseye bi lafı var maşallah
Poyraz07 Ezgibebek benim oğlum 21 aylık herşeyi söylüyor ama kelime olarak cümle kuramıyor zaten normal olarak ama her bebek farklıdır çok takilmayin
Tugcell Ezgibebek valla evimde tv yok asla vıdeoda izletmiyorum kardeşide yok ama maşaallah dıyelım 5 aylıkken babababab dededede ababa ve Allah demeye basladı rabbımr şukurler olsun şuanda agzımızdan çıkanı taklit edıyor 7. Ayına gırdı ben genelde hep iletısım halindeydım yawrumla annecim kuzumm benm guzel yawrum ve dıger sevgı sozcuklerı gıbı bence yapı meselesı