Merhaba hanımlar . Nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum . 2 düşüğüm oldu düşüklerimin sebebi genetik değildi bir sıkıntı yoktu eşim ve bende her neyse 3. Gebeliğim de 12 . Hafta da 2 li tarama testi zamanım gelmişti tarama testi yaptırmayacaktım normal genel kontrole gittik . Ultrason da bebeğimin ense kalınlığının 7 mm lik bir ödem olduğunu ve enseden sırta kadar indiğini yaşama imkanı olmadığını söyledi doktor en geç 21.haftaya kadar ölür dedi . Hayat 3. Kez başıma yıkıldı resmen sıvı alalım falanlar filanlar dedi istemedim . Bilgisayardan saçma sapan ödemli bebek resimleri gösterdi ne yapacağımı bilemedim . Aldırsam mı diye düşündüm anlık . Sonra dedim ne gelirse rabbimden sağlıklı olan kabulüm de diğer türlüsü değil mi . ? Üst üste bir kaç doktora daha gittim sonuç olumsuzdu bebeğim yaşamaz dendi . Ada da yaşıyordun ve devlet hastanesi, özel hastane yok kara bağlantısı da yoktu her kafama estiğinde doktora gidip kalp atışımızı dinleyemiyordum . Doğru ya da değil tartışılır evime dopplr aldım 24 . Haftaya kadar bebeğimin kalp atışını kendim dinledim yaşıyor olması yeterliydi zaten 14. Haftada bebeğimi hissetmeye de başlamıştım . Hep olumlamalar yaptım kötü herşeyi sildim beynimden doğa yürüyüşlerimi de yaptım denize de girdim bu arada aşermem mide bulantım da yoktu çok güzel geçiyordu benim açımdan gebeliğim beni üzen kıran inciten herşeyi yok saydım sadece eşim ben bebeğim vardı hep konuştum sağlıklı olduğunu fısıldadım ona . Uzatmayayım 24. Hafta geldi Samsun da iyi bir perinatolog buldum gittim detaylı ultrason için bana sağlıklı hiç bir problemi yok raporu verdi tabi kromozom olarak bilemeyiz ama ben bir sıkıntı görmedim dedi . Derin bir nefes aldım kendimi bebek mağazalarına attım a dan z ye herşeyi aldım yavruma . Tabi bu süreç de eşim Allah razı olsun her zaman destekçim oldu . Bu çok önemli aileler de aynı şekilde hep destek verdiler bana . Daha sonra tayinimiz çıktı hanımlar ben bir de ev topladım yerleştirdim tabi ağır kaldırmadım ama hep aktiftim :) . Daha sonra Diyarbakır’a geldik güzel bir doktor buldum 32. Haftam da doğum tarihi aldım Diyarbakır ilçesinde olduğum için riske de atmak istemedi doktorum 37 +4 de alalım bebeişini dedi 10.10.22 de dünya tatlısı oğlumuz dünyaya geldi . Hayatta ki en güzel en keyifli duygu Allah isteyen anne olmayı hakeden herkese nasip etsin inşallah . Sezeryan spinal oldum gayet güzel geçti ufak tefek ağrılarım var oluyor ama hiç önemli değil sağsalim bebeğimi aldım önemli olan o tüm acılar geçiyor . Çok şükür 2850 dünyaya geldi sağlığımız yerinde mücize bebeğimin 💕 (11 kg aldım bu süreçte ) sorularınız varsa seve seve cevaplarım 💕