Poyrazin_annesii Kızlar popomun altnda 2 tane siğil cıkmıstı bugun gördümkü kocaman olmuş acıyor. Onternetten arastırdm hpv virüsü dıyede geçiyormuş adı ve tehlıkelıyms kansere yol açar fln yazıyor. Başına gelen varmı
aysenurkn Poyrazin_annesii bu virus nasil herkeste var anlamiuorum. Sozde sadece cinsel yolla bulasiyor. O zaman herkes esini aldatiyor anlayamiyorum ya . Size nasol bulastigini biliyor musunuz
Kucukhobby Poyrazin_annesii siğil yapan türleri kansere yol açmıyor. yinede 30 yaşından sonra her yıl smear testi yaptırmalısınız
Kucukhobby aysenurkn hpv virüsü sadece cinsel yolla bulaşmaz onun 200 tane populasyonu var. Elde çıkan da hpv.
Poyrazin_annesii aysenurkn bnde hamılelıkten sonra cıkmaya başladı. Internetten bakmama göre eşlerden bulaşan enfeksıyondan kaynaklı yazıyor
aysenurkn Kucukhobby bende boyle biliyordum ama gecen gun bi doktor video paylasmisti eşlere durumu acıklayamiyoruz havludan wc den vs de bulasabilir diyoruz ama aslinda öyle degil demisti. Benimde aklıma takılmıstı o yuzden oyle soyledim.
Tugbad Poyrazin_annesii eşinden bulaşan bırsey ben amelıyat gibi bsey yaptılar aldılar mı yaktılarmı oyle bsey yapmıslardı sonra gectı ama uc kere kanser testı verdım rahim kanserı rıskınoluyor çünkü
Melek0205 Poyrazin_annesii canım bende poyrazın annesiyim bu arada :)) hpv olabilir bende rutin smear vermiştim hpv nin bi türü pozitif çıktı bende kansere neden olan türü değilmiş şuan bi etkiside yokmuş vücudumda ama doktor koruma amaçlı aşısını olmamı önerdi yılda bir kez de smear vermemi istedi. Aşısı özel aşı 1000 tl alıp sağlık ocağında vurdurdum. İhmal etmeden doktora gözükün bi yakıyolarmış siğilleri diye biliyorum ben
aslankus Poyrazin_annesii benim de kanser türünden siğiller var eşimde de var tedavi görüyor. Hpv 16-18 aşısını olmanız gerekiyor bu tür çıktıysa
Poyrazin_annesii aslankus meraba doktora göründüm normal bı sıvılce cıkmış dedı batıkon verdı gectı cok sukür