Tugcesilam tırnağını yediğini gördüğün an ellerini meşgul edecek bişeyler bul oyun hamurunun çok faydası olabilir parmak oyunları böyle böyle unutturmaya çalış unutmuyorsada oyunla öğretmeye çalış yanlış olduğunu ailece bir drama kurun sen doktor çocuk asistan olsun babası tırnaklarını yendiği için hasta olmuş karnı ağrıyor olsun size gelsin bir kağıda mideyi ve oradaki yutulan tırnakları çizin içinde mikropları çizin o mikroplar tırnaklar yüzünden gelmiş olup hasta etmiş filan olsun çocuğada görevler verin aktif olarak o da oyuna katılsın işte çocuğa anlatamadığınız şeyleri babaya anlatıyor gibi ufak ufak ona yerleştirin çok korkutmadan tabiki birdaha yapmaması gerektiğini yemezse düzeleceğini vs bu tür oyunlar çocuklar üzerinde aşırı etkilidir öğretmek istediğiniz herşeyi böyle oyunlarla öğretebilirsiniz yapma demekten çok daha etkili olur ama çocuğunuz daha küçükmüş öncelikle ellerini meşgul etmekle başlayın dramalar 3-6 yaşlarda çok etkili oluyor ilerleyen dönemde şayet devam ederse aklınızda bulunsun bende tırnaklarımı yerdim annem bana tırnaklar karnında büyüyüp batar gibi birşey demişti korkup bırakmıştım böyle korkutmayı çok doğru bulmuyorum ama sağlığa zararlı bunun bilincini de yüklemek gerekli doğru bilgileri oyun eşliğinde yerleştirebilirsin