Edanur57 Merhaba anneler yarın bebişimin 40ı cikicak . Her kafadan bi ses çıkıyor banyo suyuna para at , iğne at , uzak bi yere götür bebeği vs. Siz neler yaptınız 40 çıkartma olayında fikir verirmisiniz ?
2-prensannesi Edanur57 ilk çocuğumda kayınvalidem yıkadı suyun içine 40 taş koyduk birde duasını okudu hem oğlum hemde ben o suyla yıkandık ikinci çocuğumda kendim yıkadım bütün dualarını, Yasin’ini okudum daha kırk uçurması yapmadık
nevabilen Edanur57 saçma geliyo bana öyle şeyler neler neler dediler ben sadece bebeğimi yıkadım kendim yikandim bı tane yasin okudum bitti gitti. Bana da diyorlardı hatta dedim 40kitabi falan yazicam sizin yüzünüze. Yok yüksek taşa çık otur. Yok yukarıya bı yerlere git suyuna bilmem neler koy bezini 40 çıkana kadar dışarı atma bebeğin çamaşırlarını 40 çıkana kadar dışarı asma akşam ezaninda dışarda olursan bebeğin üstüne ekmek koy blablabla yani say say bitiremem kafayı yicektim ya
mertinannesi_ Edanur57 ben alyansımı ipe bağladım halası ser suya soktuğunda besmele çekti 40 tane taşı kaynanam 3 ihlas 1 Fatiha okuyup attı böyle yaptık bi yerede gitmedik o sudan az bışey alıp bende yıkandım
Kaderr_r Kaynanam çok yaptırmak istedi tuz atalım yok şu bu sadece 40 taş getirdi okudu suyuna attık onu bana kalsa bisey yapmazdım ben
Edanur57 Kaderr_r Çok araştırdım bende tuz baharat falan atın diyen bile var sanki yemek pişiriyoruz 😅
Kaderr_r Edanur57 yok teri kokmazmış da falan dedim oğlunda atmıs mıydın dedim kaynanama evet dedi hatta ağzına bile tuz vermişler bi güzel tuzla ovmuşlar ben de dedim bak oğlun kokuyo işe yaramamış o yüzden kızıma yaptırmadım 😂
KubraKaranKaya Edanur57 selam bizimde dün kırkımız çıktı. Suya taş bozuk para altın attık.üstünede gül yaprağı serdim. O şekilde yıkandı bebeğim kalan suyuda aldım ben kendim banyo yaptım onunla.
Linaduygu Edanur57 güzelce dua okuduk ya öyle özel bişey yapmadık zaten herkes birbirine soruyor demekki o kadar da önemli değil yani bide her kesime her kişiye göre farklı şeyler koyuluyor suyun içine saçma güzelce yıkayıp dua oku mis işte