YagmurKoksal 2 yaşında oğlum 1 hafta önce uyuz teşhisi aldı . Metrinle başladık alerjı yaptı bıraktık alerji kremi kullandık sonra 3 gun sarcopte aldık eczaneden onu sürdük 1 hafta bekleyecez bu sürede kükürtlğ sabunla her gn yıkayacam onu tabi . Uyuz geçiren kurtulan anneler süreç nasıl işedi yardımcı olursanız krem losyon sabun vss . Her seyı yıkamam gerektgini biliyorum sabah baslıyorm gece ytana kdr makine susmuyo 1 haftadr cok yoruldm şimdiden 😩
Glcn52 YagmurKoksal malesef şu an çok yaygın uyuz . Günde kaç hastaya bakıyoruz sayamiyorum artık .. yikayabilecegin tüm kıyafetleri yüksek ısıda yikamalisin. İç dış mutalaka utulenmeli … Yikanamacak hassas kıyafetleri 1 hafta ağzı kapalı poşette 1 hafta bekletmelisiniz… 1 hafta sonra yıkanmalıdır .Doktorunuzun önerisine gore ilacı kullanmalısınız
Fgull Pandemiden sonra başladı uyuz salgını, tüm kıyafetler çarşaf yastığın yıkanıp ütülenmesi lazım, birde eğer dr onay verirse wilkinson sabunlar ve katran sabunu iyi geliyo, birde kwellada losyon yetişkinler için , 8 saat vücutta bekletilip yıkanıyo ,
Elfidam Glcn52 nasıl bulaş oluyor peki ? Ben bir kaç haftadır akşamları yatarken kaşınıyorum. Uykuya giremiyorum fakat vücudumda yara bere yok. Nasıl anlayabiliriz uyuz oldugunu
Glcn52 Elfidam çocukta var ise tüm ailenin eş zamanli tedavi görmesi gerektiğini belirtiyor doktorum çünkü çocukta geçer sizde başlar sonra kısır döngü şeklinde ilerler . Bulastiktan bı kaç hafta sonra belirti vermeye basliyabiliyor . Kapı kollarını dan temasdan kolaylıkla bulasabiliyor. Kaşıntınız var ise sizde ilaç kullanmalisiniz
Glcn52 Sizde eşiniz ve kendinize metrin alabilirsiniz. Keseli bir banyo sonrası her akşam sürebilirsiniz 24 saat vücudunuzda kalmalı .3 gün kullandıktan sonra 1 hafta ara verip haftaya tekrar üç gün kullanabilirsiniz