Ydy Merhabalar. Önceleri mama hazırlamak için çeşme suyu kullanıyordum fakat aşırı kireçli olduğu için hazır suya geçtim. Mama hazırlarken hazır suyu kaynatıyor musunuz? Bebeğim kilo almıyor acaba hazır suyu kaynattığım için vitamini kalmadı mı diye sorgulamaya başladım 🤔
SevimSimayCihan Ydy merhabalar Ben hayat su kullanıyorum bebekler için olanı kaynatıyorum cezvede sonra soğutuyorm termosa katıyorum öyle kullanıyorum . Hangi mamayı Kullanıyorsunuz acaba ?
lulusmom Ydy çeşme suyu olur mu hiç canım keşke en başından beri hazır su kullansaydın. Ben hep hazır su kullanıyorum ama onuda bir termos dolacak şekilde sadece mama suyu kaynatmak için kullandığım çaydanlık altına doldurup en az 10 dk kaynatıyorum sonra hafif kaynarlığı geçince termosuna kullanıp öyle kullanıyorum 1 gün gidiyor termostaki su
Mucizemoglum Ydy ben hazır suyu kaynatıp mamayı öyle veriyorum geri kalani da termosa dolduruyorum sıcaklığını çok güzel koruyor..
Ydy SevimSimayCihan ben de çokça kaynatıp termosa dolduruyorum. Kalanını sürahiye doldurup mamayı yapacağımda ılıştırarak zamandan kazanmaya çalışıyorm. Benm kızımın reflüsü var aptamil AR kullanıyorm.
Ydy lulusmom sadece bir hafta kullandım maalesef hiç bilgim yoktu mamayla ilgili. Ben de termos kullanıyorm artık. Kalanını da sürahiye koyup soğutup mama hazırlarken zamandan kazanıyorum. Ne kadar süre kaynatıyorsunuz suyu acaba?
happiness Merhaba, Ben 7aydır hazır içme suyunu kaynatıp yapiyorum. Benim bebegim de kilolu degil ama ondan oldugunu dusunmuyorum kaynatmadan vermek sakıncalıymış
yldrm986 happiness ben de Erikli kullanıyorum, kaynamış su,ancak kaynamış suyu içmiyor sade şekilde tadı da kötü oluyor,şu içmek için kaynatmadan vermek sakıncalı mı acaba ?
Ydy happiness ben de aslında kaynatmamanın zararlı olduğunu düşünüyorum ama forumda araştırırken sadece ısıtıp hazırlayanları gördüm de o yüzden merak ettim.
lulusmom Ydy genelde kaynamaya başlayınca dk tutuyorum 10 dk olunca kapatıyorum am bazen unutup 10 dk yı geçirdiğim oluyor
Ydy Aliila sizin de bebeğiniz doğum da hayatını kaybetme riski taşısaydı sonra da bir hafta kucağınızda değil yoğun bakımda olsaydı siz de pimpirikli olurdunuz... teşekkürler
Aliila Ydy nerden biliyorsunuz nasıl bir doğum süreci geçirdiğimi? Pinpirik kişilikle alakalıdır. Çok sakınan göze çöp batar. Ayrıca siz istediğiniz kadar Pinpirik yapın Allah ne derse o olur. Teşekkürler
Kytz Ben de hazır suyu kaynatıp soğutuyorum. Ondan sonra mama hazırlıyorum. Çeşme suyu hiç kullanmadım.