aysenur001 Bebegim 10 gün sonra 5 aylık oluyor çok hareketli bi bebek yerinde oturmak istemiyor kucağımdayken bile sürekli kolumda taşımaktan yoruldum kilolu da bi bebek o yüzden örümcek almak istiyorum faydasi olur mu acaba kullanabilir mi daha desteksiz oturamıyor . Kullanıp faydasını gören var mı acaba
Fenty aysenur001 Daha çok küçük, yürüteç ağırdır ve kontrol etmesi zor 5 aylık bebeği yormaktan başka bir şey değil. Biraz daha bekleyin kullanmak için.
Tugce aysenur001 Yürüteç bebeklerin gelişimi için doğru bir destek elemanı değil. Hele ki desteksiz oturamıyor diyorsunuz. Sizce olur mu? Ay itibari ile günde toplam 15 dakika diyor uzmanlar. Mümkünse hiç almamalısınız. Onun yerine baby snug gibi portatif destekler düşünebilirsiniz.
Linaduygu aysenur001 bakın linç yiyeceğim ama 3bucuk aylık ben günde bir kere 10dk koyuyorum gülücükler saçıyor heyecanlanıyor çıkarırken sinirleniyor ama koyuyorum yani
Helen4444 aysenur001 çok erken. Daha desteksiz oturmasına varken bunu yapmayın. Yürüteçleri bile 8. Aydan sonra öneriyorlar
Sahrasahra Linaduygu peki bunu neden yapıyosun? O minicik bedeninin zarar göreceğini de biliyorsun belli ki!
minikkusuuummm- Linaduygu istedigi kadar sevinsin.. 3.5 aylık oturabiliyor mu ? O 10 dakika da ne kadar vücudunu yoruyor olabilirsiniz farkındamısınız? Örümcek, yürüteç her neyse zaten gerekli degil ama 3.5 aylık bir bebek için çok erken🙏🏼
Linaduygu Sahrasahra bu sayede boynunu daha iyi çevirebiliyor yüz üstü egzersizlerini sevmiyor kucakta dahi durmuyor doktor kontrolünde 10dk destekleyerek müsade ediyorum yani kendini geriye atması vs olmadan kendim yardımcı olarak
Sahrasahra Doktor neden tavsiye etti senin aklına nasıl yattı bilemem ama bebek çok çok küçük farkındasın sen de. Bu kadar kişi eleştiriyorsa bi nedeni vardır mutlaka
Linaduygu minikkusuuummm- hoppala yaptırırız ya bebekleri o pozisyonda duruyor yurutecte poposu geriye doğru gelir vaziyette yani oturur dik pozisyonda değil zaten Sahrasahra
birannebirmelek aysenur001 3 buçuk aylıkken döndü ayaklarını da basabiliyordu tuttuğumuzda. 5 buçuk aylıkken koydum 7. Aydan sonra 8’e doğru içinden çıkmaya başladı. Kullanmayı bıraktık. 6 aylıkken de desteksiz oturuyordu. Ben bunları yapabildiği için koydum. Çevremdeki herkes koydu. Ben kimseye bir şey olduğunu da görmedim. 11 aylık yürüdü kızım parmağının ucuna falan da basmıyor. Koymak istemeyen zaten koymuyor. Koymak isteyen de koyar bu kadar büyütmeye eleştirmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
Alyaninannesi01 aysenur001 Herkes zarar olur diyor ben de 6. aydan itibaren falan kullanmaya başlamıştım çünkü çok hareketliydi Yürümesini engeller falan dediler ama yaşını karşılamadan yürümeye başladı . Gerçi anca 2 3 ay falan kullanabildim . Sen yinede doktoruna danış .
sakinolchamp aysenur001 canım bende o civarlarda bindirdim örümceğe ama garibimin boyu ermedi 6-7 aylıkken başladık mecbur😂
Tugcesilam aysenur001 ben hic yürütec falan kullanmadım zararlı oldugunu bildiğim icin 5 aylıkkende desteksiz oturamıyordu ve şöle oturtma tastıkları vardı etradı sarılı ismini unuttum ona oturtuyordum 9 aylıkkende yürüme arkadaşı almıştım e bebekten onla oynuyordu bnm destegimle biraz biraz sürüyorduk
Haffuse Annemere rahatik yok🤣 Benim kizim dq cok cok cok hareketli , pesinde eolaniyoru. Oyunlar oynuyorum… Ev isi yemegi bosver, bu zqmanlar bir daha geri gelmeyecek, bu balli zamanlarin tadini vara vara yasa🥰🥰🥰
Deniz3520 aysenur001 Siz bilirsiniz ama doktorlar tarafından önerilmiyor bizde 5 aylığız şahsen almayacağız