Balim61 ilk kez aralikli oruç yapicam nelere dikkat etmem gerekiyo neler ve nasil yapma gerekiyo yardimci olurmusnz? Göbeğim gitse bile yeter bana 15.20 gün once tartildigmda 70 kiloydm suankini net bilmiyrm
2205yasemin Balim61 ben de aralıklı orucu istiyorum ama hala nasıl olduğunu bilmiyorum internette bakıyorum hep farklı şeyler yazıyor
Hale3400 Balim61 ben uzun zamandır aralıklı oruç yapıyorum 10 kg verdim 2 ay boyunca gene aralıklı oruç ile kilo koruma yaptım asla gram kilo almadım pazar günü tekrar kg vermek için adım attım ben 11 de kahvaltı yapıyorum mutlaka yumurta yiyorum haşlanmış yağda pişirmişim veya melemen hiç fark etmiyor bolca salatalık marul domates yeşillik koyuyorum tabağı a 10 zeytin 1 dilim peynir (çeşiti hiç fark etmez peynirinde) 1 buçuk dilim tam buğday ekmeği şekersiz sınırsız çay sıkıldıkça kahvaltımı tabi değiştiriyorum ara öğünüm 2de oluyor Şekersiz türk kahvesi vazgeçilmezim yanında meyve veya Kuruyemiş veya diyet için şeker ilavesiz züberlee var ya ondan oluyor akşamda en geç 7de yemek yiyorum mutlaka kocaman 1 salata oluyor yağ limon tuz ekliyorum ben kimisi eklemiyor yemek olarakta ne yemek yaptıysam fark etmiyor tabağıma porsiyonlayıp yiyorum ondan sonrada ağzıma sudan başka ve şekersiz çaydan başka birşey sürmüyorum ama koruma diyetim daha farklıydı tabi
lutfenoturcocugum Balim61 30 yaş altibdaysanız 14 saat açlık,üzerindeyseniz 16 saat açlık daha uygun .
Balim61 2205yasemin uygulamasini indirdim bnde pek bilmiyrm burda okudugm bazi postlrdn dolayi ufak tefek fikirlerm vr sadece
Balim61 Hale3400 saatler arasinda 16saat oruc 8 saat aclikmi yapiyosunz bide sabh kahvalti oglen yemk yok dimi atistirmalk sadece bide aksm yemgi yni gunde 2 ogun yemk arada atıştırmak aksm yemktn snra bisy yenmiycek dmi
Balim61 Hale3400 Baslangic saatini 10.30 ayarladim suan uygulamada ama bitiş saati gece 02.30u gosteriyo.Yani anlamadim 16 saat oruc 8 saat tokluk yaptim nasl oluck bu ben anlamadim smdi
Hale3400 PrensesZeynep fat secret uygulamasını indirin kesinlikle aşırı iyi boyunuzu ve kg nuzu giriyorsunuz kaç kg vermek istediğinizi yazıyorsunuz size kalori hesabı veriyor ona göre yediklerinizi programa girip hesaplıyor günlük kalorinizi takip ediyorsunuz
Balim61 PrensesZeynep oruç takibi diye bi uygulama kilonuzu boyunuzu ve hedefinizin kac kiloya dusmek oldgnu yazoyosunz.Sonra yukarda yazdigm saat araliklsrini veriyo onlardn istedgnz saati seciyosn ve takipe aliyosnz kendinizi kilonuzu vs
Balim61 MinnakvLiva Nasil yaptin tam olarak ilk defa yapicam ben.30 yaş altina 14/10 uygun yazms biri sen 21 yasindaydin galiba bi sorun oldmu 16/8de bu detayi ilk kez duydm
MinnakvLiva Balim61 evet canım 22 yaşındayım 16/8 yaptım 8 saat yedim 16 saat kaç kaldım, 2 öğün yedim, ara öğün bazen yaptım bazen yapmadım, bol bol çay içtim, şekersiz sütsüz kahveler içtim, sigara içiyorum bide oda iştahımı kesiyor
Balim61 MinnakvLiva inş basarabilirim dogumdn snra kilom kalmamisti aslinda cok az gobegm vardi kiyafettn belli bile olmazdi nolduysa gecen ramazan ayinda oldu ozmn bi kilo aldm toparlayamadim bida ustune geldi dogmdan sonra kalmayn gobek suan oldu valla inş onu eritebilirim o gitsede yeter bna kiloyla bi derdim yok sadece göbek sevmiyorum
Anesanne Balim61 onda bı yanlışlık olmasın. Normalde 10:30 da ilk öğün yapacaksan 8 saat sonra yemeyi bitirmen lazım. Aslında en güzeli 11_12 gibi yiyip akşam 6-7 gibi bitirmek. Ama biraz kendi düzenine göre degistirebiliyorsun.amac 8 saat yiyip 14 saat aç kalmak.
Hale3400 Balim61 onu bende tam anlamadım biliyor musunuz 😁 ben kendim instagram dan fit büşra yı takip ediyorum yıllardır onun gibi yapıyorum kendime göre de saatlerini ayarladım zaten geç kalkıyoruz 10 buçukta limonlu suyumu içiyorum 11de kahvaltımı yapıyorum 2 buçukta ara öğün yapıyorum akşam 6 veya 7de yemeğimi yiyorum ama bu saatlerin dışında ağzıma gram birşey sürmüyorum birde emiyor musunuz bilmiyorum ama YouTube de seher Akgül tarifi var limonlu sodalı ayran kürü onu yaptım ben 15 gün ciddi anlamda bel çevrem de incelme oldu emzirenler yapabilir mi bilmiyorum araştırın ben memlekete gidince herkes belin incecik kalmış nasıl zayıfladın böyle demişti ama sırrımı kimseye söylemedim 😁
Balim61 Anesanne galiba yanlis sayiyo 16saat aclik 8saat yemk yapicam becerebilirdem.9.40 10 arasi kahvalti yaptm cokda sıkı yapmadim simdiden aciktim aksm 6da son yeme saati hesaplamama göre aralards bisey yiyemiyomuyuz sadece cay vsmi icebiliriz mesela ceyrek ekmekle diyelm misal salata falan olmuyomu.Benm kndiridgm uygulama galiba 8 saat aclik 16saat yeme olark hedapliyo anlamadim
Anesanne Balim61 canım ben sabah türk kahvesi içiyorum tok tutuyor. 10 gibi yeşil çay. 12 de kahvaltı yapıyorum. 15 te ara öğün. 3 hurma 6 badem. Veya bir meyve gibi. Akşam da 6 da yemek yiyorum. Sonra çay veya kahve sade soda icebilirsin