ranaeylul Merhabalar anneler kızım 7 ay 10 günlük oldu fakat hala dönmüyor gelişiminde bir problem var mıdır kafam bu konuya fazlasıyla takıldı lütfen bilgisi olan yazabilir mi sizin bebekleriniz ne zaman dönmeye başladı
Birdunyabircennetannesi ranaeylul 8. Ayda döndü oğlum. Size tavsiyem sürekli yere sert zemine yatır kafasının arkasına doğru sevdiği oyuncakları koy elinle de destekle
Erdemalp ranaeylul kesinlikle bir doktora danismanizda fayda var. Hic donmuyorsa korkutmak istemem olabilir. Ama olmayada bilir her bebegin gelisimi farkli Benm bebegimde desteksiz oturmuyordu. Doktorumuz 9. Ayda hala oturmazsa bakilmasi gerekiyor demisti. Cok korkmustum. Suan 9 ay 16 gunluguz desteksi oturdugunda 8 ay 10 gunluktu. Cok sukur sikinti olmadi. Sizde bi danisin mutlaka
BeyzanurrK ranaeylul canım etkinlik yaptırıyor musun senin uğraşlarınla dönmesi lazım misal yere yüzüstü yatırdıktan sonra bi sağ bi sol çevir dönünce alabileceği birşeyler koy yavaş yavaş aşılır döner
Xxcns ranaeylul yüz üstü vakit geçirmeye çalış her gün 1 dk arttırarak git öyle öyle alınıyorlar yüz üstüne Bi de kilosu da fazlaymış ondan da olabilir
ranaeylul Çevremdeki herkes kilosundan dolayı böyle olduğunu endişelenmemem gerektiğini söylüyor ama benim içim hiç rahat değil. 9500 kilo bu arada
BeyzanurrK ranaeylul yok canım kilos iyi maşallah ama ondan değildir senin destekleyerek alıştırma lazım günlük aktiviteleri yaptır bebeğine yüzüstünden terse tersten yüzüstüne sen gösterince anlar biraz biraz
ranaeylul Dönmek için de bir çabası yok sadece yanlara hafif döner gibi yapıyor uzanmak için birşeylere tam yana da dönmüyor ve yüzüstü çok az vakit geçiriyor çok zorlanıyor yüzüstüyken ve durmak istemiyor bununla alakalı da olabilir mi
ranaeylul Birdunyabircennetannesi yapıyorum aslında ama çok çabuk sıkılıyor sürekli kalkmak yürümek istiyor bu aralar hiç oturmak yatmak istemiyor 🤦♀️
ranaeylul Erdemalp 6. Ay kontrolümüzde danıştım doktorumuza diğer gelişim özelliklerinde bir sıkıntı olmadığı için önemli görmedi kilosundan kaynaklı olabilir dedi ama yine de içim rahat etmiyor
ranaeylul BeyzanurrK etkinlik yaptırıyordum ama yaklaşık son bir haftadır sürekli kalkmak yürümek istiyor yatmak oturmak hiç istemiyor
Erdemalp ranaeylul doktorunuza guvenin. Cok da iciniz rahat etmiyosa farkli doktorada danisabilirsiniz
BeyzanurrK ranaeylul o benimkinde de var ama sıkıntı olmaz o daha iyi sen yine de hep dediğim aktiviteleri yaptır alışır
Haticecetto Benim kızım da 7 ay 16 günlük 3 bucuk aylıkken dönmeye başladı 6bucuk aylıkken desteksiz oturdu ve sürünmeye başladı. Ben hep egzersiz yaptim ellerinden tutup sağa sola doğru çevirdim yuvarlanırdı kendisi
Leylaa_ ranaeylul Ahhh canım seni en iyi ben anlıyorum . Her çocuğun zamanı gelince inan yapıyor sana yazayım kızım ne zaman. Ne yaptı 8.5 aylıkken döndü 11.5 emekledi 😂 17 aylıkken yürüdü . Yeni yeni yürüyor çok şükür Herkes neden yürümüyor sorun mu var . Vs diyordu inan çocuk ne zaman hazır olursa o zaman yapıyor o yüzden bekle zamanını sakın ol emin ol yapacak
Haticecetto Bide bu aralar sürekli elinden tutup ayağa kalkmak istiyor . Yeğenim var onunda kilosundan dolayı haraketleri cok kısıtlı şuan 1 yaşında yavaş yavaş yürüyor
ranaeylul Haticecetto benim kızımda sürekli ayağa kalkmak yürümek istiyor otururken poposunu kaldırmaya ayağa kalkmaya çalışıyor 😌
Haticecetto ranaeylul inşallah teşekkür ederiz 8.ay kontrolünde doktorunuza danışın yinede siz içiniz rahat olsun 😊