Aak040422 Kızlar ne kadar da bir yoğurt mayaliyorsunuz ben küçük kavanozlara yapıyorum tek seferlik ama haftada bir mayaliyorum bebeklere iki günde bir mayalayin diyolar ama okadar azda yapamıyorum bayatliyor mu haftada bir yapınca
cydcvk Aak040422 ben her gün yapıyorum canım günlük şişe sütten. Kaynatmaya gerek yok cezvede ısıtıp 2 dk da mayalıyorum. Hem kolay hem sağlıklı. 2 hafta yazan olmuş şok oldum. Yoğurt kültürü 3 günden sonra yenmez 🙄
kubramomm- Aak040422 1 hafta yeter bence. öneden kavanozda yapıyordum minik minik bundan 1 ay onceye kadar simdi direkt tencerede bitiyor zaten hemen
Aak040422 Pirayeada bende o şekilde yapıyorum her güne bir kavanoz açıyorum böyle devam o zaman ya iki günde bir yapamamaya devam 😀
Aak040422 Pirayeada aynı şekilde zaten ayrı kavanozlarda kullanılacağı zaman aciliyo tazeliğini koruyordur bence
Yasemnn34 mamma00 benimde bazen vaktim olmuyor mayalayamıyorum. Hazır mı veriyorsunuz veriyorsanız hangi marka
mamma00 Yasemnn34 henüz ek gıdaya geçmedik bir ay var ama ben öğrenmek icin denedim de su gibi oluyor ne yapcam blmiyorum🥹
Pirayeada Poyrazin_annesii sutu ısıtın sogumaya bırakın. parmağınızla kontrol edin az bişey parmağınızi ısıracak şekildeyse kasede 3 tatlı kaşığı yoğurt iyice çırpın sonra sütten az içine alıp karıştırıp içine dokun karıştırın kavanozlara paylastirip fırına koyun üzerine açık şekilde kavanozlara bez koyun sabah alırsınız fırından
Aak040422 cydcvk bende o şekilde yapıyorum canım en güzeli o şekilde aslında peki bir cezve süte bir kavanoz çıkıyor sanırim ne kadar maya koyuyorsun ben hep 1 litreden yapıyorum oda fazla geliyor işte 6 gün de anca bitiyor
cydcvk Aak040422 şişenin çeyreğiyle mayalıyorum 4 gün gidiyo bi şişe. Açıldıktan sonra son kullanma tarihine kadar dolapta kalıyor şişe süt. Cezvede ısıtıp kavanoza koyuyorum 1 yemek kaşığı dün ki yoğurttan koyup karıştırıyorum tahta çubukla battaniyeye sarıp 7 saat bekletiyorum eski usul mayalıyorum taş gibi oluyor
cydcvk cydcvk ha bi de kavanoz kapağının altına kağıt peçete koyuyorum öyle sarıyorum battaniyeye. Mayalanınca peçeteyi atıp ağzı açık koyuyorum buzdolabına yoğurdu öyle dinleniyor yarım gün