Tadım aşamalarını geçmiş 7 aylık bir anne olarak verdiklerimi yazayım
Kahvaltı için: tuzsuz peynir, yumurta sarısı, avokado, keçiboynuzu özü, kefir. Bazen tek tek bazen peynir-avokado, yumurta- pekmez gibi bu malzemeleri karıştırıp verdiğim oluyor.
Ara öğün olarak bir şey vereceksem: kefir, yoğurt, ayına uygun meyve. Ya sadece kefir, yoğurt veya meyve, ya da meyve-kefir, meyve-yoğurt şeklinde veriyorum.
Akşam için: ayına uygun sebze buharda pişmiş, kaşık maması, irmikli çorba, yoğurt veya kefir.
Bazen sebzeyi sade verdiğim olduğu gibi bazen de kendim uygun görüp aldığım bir kaşık mamasını çok az yapıp içine ezip veriyorum. Bazen yoğurda veya kefire ezip veriyorum. Bazen de irmikli çorba(daha ziyade püre diyelim) yapıyorum. Örneğin küçük cezve içine 1 dal brokoli 1 parmak havuç zeytinyağı az su ile haşlayıp kaşığın ucuyla irmik atıp pütürlü kalacak şekilde blenderdan geçirip veriyorum. Sulu sulu yapmıyorum çünkü sudan ziyade sebze yesin.
Önümüzde tarhana var deneyeceğim. İlk ek gıdaya geçtiğimizde çok bunaldım yemiyo sevmiyo diye, ama şimdi yavaş yavaş ağzını açtığını görünce o kadar mutlu oluyorum ki.
Not: günde bu kadar öğün vermiyorum sadece fikir ve çeşit olsun diye yazdım. Buraya yazdığım her şeyi aynı gün vermiyorum. Çeşitlerimiz bunlar şimdilik ve porsiyonlarını ayına uygun ayarlıyorum. Bazen içlerine anne sütü katıyorum.