yakamozzz Kızlae kasımda bankanın yatıracağı paranın haram olduğunu söyleyip bir an önce evden uzaklaştırmak başkasına vermek gerektiğini söylüyorlar bilgisi olan var mı ne yapmak lazım acaba
Tortilla_ yakamozzz Promosyon haram denildiğini ben burda duymuştum ama emin değilim araştırılmalı. Ama 20-25 bin belki fazla . Kim bu parayı almadan evden uzaklaştırır bilemem🤣
begonvilkokusu yakamozzz şaibeli bir para malesef ama öyle bi devirdeyiz ki geçinebilmek için de o paraya ihtiyaç var böyle toplu bir parayı kim gözden cıkarabilir bilmşyorum Allahım affetsin geçinemiyoruz
yakamozzz Tortilla_ eğer bildiğim kadarıyla gerçekten haramsa biz ihtiyacımız olduğu halde uzaklaştırcaz evden
Ayse-Nur Evet canım faızlı bankadan verildiği için haram oluyor o parayı alıp ıhtıyac sahiplerine hayır kurumlarına verebılırsın
yakamozzz Ayse-Nur verirken sevap beklemeyin diyorlar onun İçin nereye verildiğinin bi önemi yok bence önemli olan onu biran önce elden çıkarmak
Zeyzey2019_ Ayse-Nur ama maaşları da o bankadan alıyoruz. Bize yatırdıkları paranın helal olduğunu nereden bileceğiz o Zaman. Yani para direkt kurum tarafından bize elden verilmiyor. Ya banka bize işlettiği paranın faizinin yatırıyorsa. İşte bu da harama girmiyor mu. Benim aklım almıyor birinin Bir türlü diğerinin diğer türlü olma durumunu.
Cansmome Ayse-Nur biz maaşımızı devletten alıyoruz. Devlet faturasını zamanında ödemeyenden gecikme faizi alıyor. Alkolden vergi alıyor. Topladığı vergiler devletin kasasında birikiyor ve oradan maaşlar ödeniyor. Nasıl olacak bu iş 😞
Bebegimveben22 yakamozzz evet haram, ihtiyacınız olsa dahi elde tutmayın, gerçekten ihtiyacı olanlara verin, emin olun Allah Bin katını size verecektir, bizim burda bir komşu var o da o şekilde yaptı
joyfulmom Bebegimveben22 Madem para haram onunla hayır yapmak doğru mu? Biraz saçma olmuş. Haram parayla hayr yapılmaz.
Elif_1309 joyfulmom bende öyle düşünüyorum bu haramsa herkese haram değil mi eee hayır kurumuda olsa o da haram parayı yiyor bı turlu anlam veremedim banka başta hiç vermeyecek madem aklımda deli sorular🙃
[silindi] joyfulmom yorumlarda hayır işleyin sevap kazanın yazmıyor ki evden uzaklaştırın demişler ve sevap beklemeyin yazmışlar
yakamozzz Elif_1309 herkese haram zaten ondan dolayı irade devreye giriyo işte harcayıp harcamamak sana kalmış bişe
ssari1903 yakamozzz evet haram. Ama Lıpta başkasına vermekte haram. Ha ben alır mıydım alırdım bu devirde. Bankaya istemediğinizi söyleyebilirsiniz
Pimpirikliii yakamozzz hemen iban bırakabilirim elden çıkarmayı düşünüyorsanız. Allah aşkına devlet maaşları ayın 8 de bankalara yolluyor size 15 de yatıyor 7 gün paranızı maaşınızı kullanıyor bankalar size sonra yatıyor bunun karşılığını veriyor size canları tehlikede çalışıyorlar bunun elbette bir karşılığı olamaz ama sizin hak ettiğiniz bir para neden haram olsun
Selda_eslem Pimpirikliii gece gidilen görevler nobetler . Pandemide günlerce. Sokakda beklemeler . Mesala bir once 24 sat nobet tuttu eve uyumaya geldi iki sat sonra tekrar cagırdlar mecburen gitmek zorunda gece 2 de geldi izni cumartesiyse cumadan nobete gidiyor ertesi günde uyuması gerek ğazar günü calısabilsin diye . Bizim onunsuz geçirdigimiz gecelerin satlerin dk kimsenin umrunda. Mesai parası yok. İçtikleri cayın suyun sekerine kadar kendileri alıyorlarken bu para nasıl haram oluyor . Ve bu kadar borcumuz varken . İki cocugum ikisinin daha yatagı bile yok 4 aylık kızma bi tanıdıgımızın atıcagı beşigini getirdik ama beşik beşik degl. Ev kredisi . Ki kredi cektigimizde maşın iki katı kredi ödedik oyle evimiz cok lüks degil 85 mt kare balkon bile yok . 4 yıldır bu kadar zorluk cekerken bu para nasıl haram oluyor allah aşkınıza yapmayın. İnsanların üç kuruş para geçicek eline emin olun kimse onla tatil yapmıcak borc harc ödicek insanlar şüpe düşürmeyin içine
yakamozzz Pimpirikliii evet yazdıklarınızın hepsinde haklılık payı var ama bu sonucu değiştirmiyor maalesef haram olduğu gerçeğini …çoğu insanda emin olun harcamak İçin kendini sizin yaptığınız gibi bu şekilde ikna ediyodur
arslaninannesi98 Neden size bu parayı veriyorlar bi araştırın önce ne haramı?? Sizin paranızı işliyor banka
Pimpirikliii Selda_eslem birinin içine şüphe düşürdüğümü sanmıyorum aksine bu paranın hakları olduğunu savunuyorum yanlış anladınız benim sanırım
bugra_mom3244 Bankanın verdiği para hatam diyenler var ama en ufak bir eft de para kesiyorlar zaten banka bu verdiği paranın mislini kazanıyor bizim sırtımızdan bende öğretmenim ihtiyacımız vardı kullandık eşimde öğretmen haramsada Allah affetsin ama bankalar bizden mislini alıyor emin olun