giz Beril_eslem kuranda gecen aglayan bir bebegi sakinlestirmeyle ilgili bir yazi gormustum ben o kadina sevap yazilir diye. Ben sahsen cocugumun aglamasina o durumda dayanamam. Denk gelmedik hic ama gelirsemde birakmam sanirim. Dini anlamda nasildir durum bilmem ama benim dusuncem bu 🤷
KaSeAy Beril_eslem Ben inanmıyorum bu tür şeylere. Cocuk varken de yokken de ilişkiden hemen sonra abdest almam uyurum sabah alırım. Cocugu da gece emziriyorm hayır yani ne sakıncası olabilir ki? İlişkiden önceki benle sonraki ben arasında fark mı var🤨
Farahzeynep Bir annenin bebeğini emzireceği zaman abdestli olması şart değildir. Her durumda bebek emzirilebilir: Abdestli, abdestsiz, cünüp veya âdetli bir durumdayken emzirmenin bebeğin maneviyatına olumsuz etkisi olmaz. Bu konuyla ilgili olarak anlatılan şeylerin herhangi bir dayanağı yoktur. O yüzden içiniz rahat olsun. Çocuğun maneviyatına etki edecek olan, sizin davranışlarınız ve ona öğreteceğiniz şeylerdir. Görüldüğü üzere emzirilebiliyor bile, yüzüne bakmamak nedir ya? Bu yüzden insanlar dinden soğuyor. Hayatımda ilk defa duydum, anneannemin babası, babamın babası hoca, eşim hafız onlar bilmiyor sizin büyükleriniz biliyor 😂 Allahım sana geliyorum.
Seydameva Beril_eslem yüzüne bakmak değil din kolaylık dini sadece öyleyken emzirmemek gerekiyor yıkanıp emzirmeniz gerekiyor öyle bsey hiç duymadım 🥰
Damlas Beril_eslem dinimiz bize sorgulamayı öğütler. Yüze bakmanın bir sakıncası yok, her söylenen şey doğru olsa oo ☺️. Yalnız hijyen nedeniyle temizlenmek önemli. Elinizi yıkayıp bebeğinizi tutup sonrasında hızlıca duş alın mesela, gibi gibi
Ygtek Beril_eslem benim bildiğim cünüpken nasıl abdest alamicsk durumdaysan ellerini ve ağzını yıkayıp yemek yiyebilirsen göğüslerini güzelce yıkayıp emzirebilirsin bebeğini yüzüne bakmamak falan böyle şeyler dinimizde yok
Ygtek Beril_eslem benim bildiğim cünüpken nasıl abdest alamicsk durumdaysan ellerini ve ağzını yıkayıp yemek yiyebilirsen göğüslerini güzelce yıkayıp emzirebilirsin bebeğini yüzüne bakmamak falan böyle şeyler dinimizde yok
Busra5009 Beril_eslem dini olarak kesin şöyle yapmalısın diyecek kadar bilgili ve fetva sahibi değilim. Cünüpken çocuğun yüzüne bakılmamasının hurafe olduğunu düşünüyorum. Emzirmek konusunda ise ben asla emzirmezdim eşim ayağında sallar uyandığında eğer çok çok ağlarsa alır kucağına odaları dolaştırır bu kadar basit o sırada duşa girip gusül almak oldukça basit.
2503 Beril_eslem Çocuk emzirmek için abdestli bulunmak şart değildir. Cünüplük de emzirmeye mani değildir. Araştırın göreceksiniz batillara inanmayin
Neessee Beril_eslem emzirilmez diye biliyorum ben ama yüzüne bakmamak saçma geldi. Ağladığında eşin oyalasın sende hemen abdest al yıkan çık öyle emzir uyut. Yüzüne bakmama diye bişey olamaz çok küçük kendi kendine sakinleşemez