Bebeğim 22 aylık şuanda. bu hafta sonu aileme gittimizde bebeğimde birşey fark ettim normalde evin içinde öpücükler atan her dakika bizi öpmek isteyen bir bebek e her ane baba gibi hoşumuza gidiyo burum tabi ailemin yanında ise biri yapma yada hayır dediğinde o kişiye karşı öpücük atıyo eşim ve ailem istediğini yaptırmak için diyo benimde anne vicdanı olarakmı böyle hissediyorum bilmiyorum sanki hata yaptığını biliyo ve kendini affettirmek karşısındaki kişi kızmasın diye yapıyomuş gibi hissettim, hemen kendimizi bi düşündük eşimle kızıp o öpücük atinca affeder bi tarzımız olmuşmudur diye ama ben onu evde çok sıkmam önlemlerim alınmıştır önlem alınması imkansız durumlarda mesela ocak tutkunu bu aralar ateş ocak yemek var dökülür diye diye güzelce anlatsamda olmuyo bi iki kere eline vurdum bu yüzden hayır dediklerim mutlaka vardır ama diretirsede başka şeylerle kandırmaya yani genelde olmadına eminim bunun sarılır öperim yani ama eve geldiğimden beride kontrollü takip ediyorum hayır olmaz çıkma yapma gibi bilerek bişeyler diyorum öpücük atmıyo mesela herzamanki gibi annemm diye bağırıyo gelip öpüyo başkasına karşı öpücük atınca o hissettim durumda kafama takılıp duruyo sizlerinde oldumu bu aylarda bu tarz durumlar yani sormak istediğim psikolojik olarak çocuk;
Öpimde kızmazlar algısındamı yapmıştır öpersem istediğimi yaparlarmı algısındadır
ilk durumsa nasıl toparlaya bilirim yani öpmeyi affedilmek olarak algılamasını istemem.