ecrinkurt831 Merhaba arkadaşlar benim ablamın çocuğu sma hastası bizde 2 çocuğu düşünmeye başlamadan sma testi verdik eşimle eşimin temiz çıktı elhamdülillah benim ki de şüpheli anlayan biri varsa beni aydınlatabilir mi
MinnakvLiva ecrinkurt831 o iş hiç belli olmaz benim amcamla yengem akraba torunları smadan vefat etti yani kendi çocuğu olmazsa torunu olur akraba evlilikleri genetiği bozuyor
Kucukhobby ecrinkurt831 instagramda cansu dengeyin sma testi ile ilgili öne çıkanlarda bi serisi var ona bakın. Onun eşi temiz kendi taşıyıcı idi.
dumeka ecrinkurt831 test yaptırdığınız yerde sizi bilgilendirmiş olmaları gerekiyordu aslında. Bildiğim kadarıyla anne ve babanın ikisinde de taşıyıcı gen varsa sma riski oluyor. Sizin eşinizde yokmuş sanırım o durumda risk düşüktür. Ama yine de doktorunuza danışın zaten riskli görürse tüp bebek tavsiye edecektir.
Kucukhobby ecrinkurt831 genetik bölümüne gitmenizi öneririm. sağlıklı bi gebelik için ne yapanız gerektiğini en iyi genetik hastalıkları bölümü bilir
alinaannee ecrinkurt831 böyle bir ihtimal var madem bence bebeği düşünün ve zaten sağlıklı bebeğiniz varken başka bebek yapmayın sma lı bebekler ne acılar çekiyor illa bebeğim olsın istiyorsan iyi bir doktor takibinde kal
Selom Sma genden gelen bir hastalık sizin ki şüpheli ise ablanızın bebeği de maalesef smalı ise sizin de o ihtimal var demek ve bildiğim kadarı ile tüp bebekte böyle bir ihtimal olmuyor tabi gene bilene sorun
ecrinkurt831 Selom ya erkek geni daha baskın olduğu için o kadar kotu bisy yok diyolar ve yeni ewlenenlerden sadece erkekten test istiyorlar eğer kötü çıkarsa bayandan alınıyo diye biliyorum
Efuli6161 ecrinkurt831 ilkinde sıkıntı olmasa bile diğer gebeliklerde olma ihtimali var daha detaylı bir araştırma yapın ve olasılık varsa tüp bebek deneyin bence de..
DerinTuana ecrinkurt831 yani sma sadece akraba evlılıklerinde olmuyor ama onunda etkısı olabiliyor tabi
Selom ecrinkurt831 detaylı bilmiyorum inanın ama küçük bir ihtimal dahi olsa ben tüp bebeği tercih ederdim ablanızın ne halde olduğunu az çok tahmin edebiliyorum görüyoruz sosyal medyada Allah korusun başınıza gelirse altından kalkmanız çok çok zor olmaz olmaz demeyin işinizi sağlama alın gerisini tevekkül edin Allah yardımcınız olsun
ecrinkurt831 Birbebekkkbircicek maaalesf iremnuraumutol instgarm sayfası çok az kaldı çevrenizde yardım etmek isteyen olursa günlük Sadaka ve hayırlarınızı ona yapın 2 yaşına da az kaldı
Dilaylaa Bu konu hakkında pek bilgim yok ama asla ama asla şansa bırakmazdım ilk çocuğum sağlıklı ise tamamdir benim için o riske hayatta girmem . 😔
0hem7dem Testi nerde nasıl yaptırdınız bilgi verir misiniz Ulaşılabilir mi biz de test yaptirmayi düşünüyorduk gebe kalmadan önce bulamadık
Kucukhobby 0hem7dem genetik testi yapılıyor mzel hastanelerde sma testi 2000 liraydı bildiğim kadarıyla
ecrinkurt831 0hem7dem normal aile hekiminde yaptrdm ama ben ablamın çocuğu sma hastası diye baktılar belki de 6 7 ay sonra geldi ama sonuç