Suflee Selam kizlar. Oglumu yurutmeye calisiyorum ama emeklemek daha basit geliyor hemen yere atiyor kendini. Tutanarak koltuklara kalkiyor ama hic desteksiz ayaga kalkmadi. 12 aylik. Nasil yurumeye tesvik edebilirim neler yapabilirim?
Tombikdonerartikcokpahali Suflee valla bizde öyleydik 14 aylıkken kendi kendine kalktı ve birden yürüdü bi destek vs vermedim ben 😂 inşallah sizin ki de öyle birden kalkar gider
superrrmom Suflee teşvikle olmuyor canım 2 aydın uğraşıyorum yok anam 12 ay 17 günlük bana mısın demiyor 😂saldım artık kendi yürür canı isteyince
deniz-95 Tombikdonerartikcokpahali ya benim kızım 10 aylıktan beri kısa mesafeleri yürüyor mesela 4-5 metre ancak konfor alanının dışında çıkınca emekleme moduna geçiyor. Ne zaman tam yürümeye başlar sizce?
Tombikdonerartikcokpahali deniz-95 Adım attıysa gayet iyi, sizin şuan sadece teşvik etmeniz lazım, tek elinden tutup yürütmeyi hep deneyin ve dışarıda ozellikle ilgisini çeken birşey olursa da aynısını deneyin hemen alışıyorlar yürümeye
Rojin Suflee ona en sevdiği dikkatini en çok çeken bir şey gösterin koltukta tutunurken yada herhangi bir yerde ayakta durduğunu gördüğünüz an bebeğinize sevdiği bir oyuncak yada bir mutfak eşyası plastik kapak vs o tarz şeyler gösterin ona uzatır gibi yapın ama vermeyin kendisi almak için adım atacaktır ben oğlumu bu şekilde teşvik ettim 10 aylıkken yürümeye başladı 🧿 arkadaşımın kızı da yürümek istemiyordu emeklemek kolayına geliyordu arkadaşım da üzülüyordu sonra bize geldiler bir kaç kez bu anlattıklarımı uyguladım arkadaşımın kızına sonra gittiler işte bir hafta sonra aradı kızım yürüyor artık dedi 😃 demekki işe yarıyor bu siz de deneyin bence
deniz-95 Tombikdonerartikcokpahali ayakkabıyla hiç yürüyemiyor. Tek elinden tutup gezdiriyoruz evin içerisinde. Zamanla alışacak heralde 👀☺️
Familyboy Suflee canım çok zorlayıp üstüne düşmeden ara ara elinden tutun yürütmeye çalışın şu an yürümeye cesaret edemiyor olabilir bebeğin 18 aya kadar yürümemeleri normal kabul ediliyor zaten koltuklara tutunup kalkma durumu varmış zaten çok geçmez yürür bakın bir anda yapıyorlar zaten görün sadece cesaret edememe durumu vardır cesaret işini de siz yapacaksınız yürütmeye çalışın elinden tutup bunu yaparak yürümeye olan cesaret edememe durumu kalkar zamanla