3e bolebilirsin egitimi ilk hafta hazirlik 2.hafta drstekli sekilde 3.hafta desteksize gecis
3 gun not al uykularimu saatleeimi uyku pencereni olustur
Uyumadan once 15dk havalandir odayi 23 24 derece olsun
Uyku arkadasi en basta yataktan cikmasin ki ogrensin
Uyku sureelrinde 15dk lik oynama yapabilirsin one ya da ileri atma insiyatifi ki uyku sinyallerini tani
6aydan buyukse artik 45dk dan fazla uyumali
14 15 16. aylarda tek uykuda 2.5saat uyuyabilir yoksa 2saati hic gecmemeli
Sirtini sivazlarken zaman ver hemen metodu degistirme
Gece emzirmesi 22 23 ve 3 4 arasi o uyanmadan ruya ogunu yap sen besle diger saatlerde uyandiginda besleme
Bebek uyutucu uygulamasini indir doga sesleri dinlet rutine ekle her mikirdandiginda muzigi degistir
Yumusak gecisler onemli
1.hafta 5 rutin seciceksin (banyo masaj herkese iyi gwceler perdeyi cektin muzigi actin emzirdin. Emzirirken bol bol oksa) bunlari yapip emzirip uyutuyorum uyutma yontemini degistirme rutine alissin
2.hafta 7gune yayiyorum cunku 9 aydan kucuk. 5.emzirme rutinini de yapiyorum ve uyumaya yakin gozler giderken kucagima aliyorum omzuma yatiriuorum odada dans eder gibi yurumeye basliyorum. Ilk gece omuzda uyiyabilir sorun degil ama asil amac sakin bi sekilde yataga koymak olucak arka fonda muzik acik.
2senaryo var yataga koyduktan sonra ufak tefek temaslarla uyumasi ya da aglamasi. Yataga koyduk tepkileri kontrol etmemiz lazim ona gore yol alicaz. Ilk hafta ortama bi destek dha ekledim muzik ana drstek olan emzirmeyi cektigimde kolaylikla cikicam isin icinden boylelikle. Ilk hafta 5 destekten biri temas olsun mutlaka.
Yataga grcis surecinde agir kanli olmak gerekiyo telas yok hiz yok bebek de kaygilanir. Aglamasina hizli yanit verme yavas yavas. Ilk once temas yap ama mutlu degilse temasi degistir. Dikkatini cekemedin hala agliyo o zaman muzigi degistir. Beyaz gurultuyse ritmik muzige gec. Amac dikkatini dahitmak. Sakinledi diyelim ama yine mizirdaniyo normal ama agliyosa yine temasi degistir. 5kere temas 5 kere muzik degistirdim ise yaramadi agliyo iste o zaman bi onceki adima don ve kucagina al sakinlestir. Hicbir zaman 2adim geri gitme emzirmeye donme yani. Sakinlestigi an yataga geri koyuyorum.
Yine temas yine muzik yine kucak olana kadar yatir kaldir. Ortalama 45 50 dk tum yontemlere ragmen uyumadiysa odadan cikiyorum. Ortak alanda 15 20 dk vakit gecirip Sifirdan basliyorum.
3gun bu sekilde ilerliyorum artik ufak tefek temaslarla uyuyor. Persembe gunu odaya giriyorum bu sefer 3.rutinde emziriyorum ortaya aliyorum yani emzirme olayini kucakta salinio yataga koyuyorum.
2gun sonra 7.gun artik uyuyacagi odada degil ortak alanda besleyip odaya geciyorum yani beslenmeyi en basa aliyorum.
3.hafta yataga koydun temas ettin odadan ciktin agladi gel temaslarini yap. Uzaklasma yatakta sakinse yapilir.
Muzik desteksiz uyuyana kadar devam eder biraktirmak icin de volum volum kisilir