Alp02 sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim oğlum 3,5 aylık şuan, 2,5 aylık olana kadar hergün 3-4 sefer yapardı ne zaman 2,5 aylık oldu tak diye kesildi ve yapmamaya başladı. Doktora götürdük sadece anne sütü aldığı için 10 güne kadar normal dedi ama çocuk cerrahı görsün yine de dedi. Cerraha götürdük parmağıyla muayene etti yavrumun canı okadar yandı ki yıktı hastaneyi, makat darlığı var dedi. 1 ay boyunca hergün 2 kere fitil koycaksınız dedi. Benim içime sinmedi başla doktora götürdüm o da parmakla muayene etti o da makat darlığı yok bekleyin yapar dedi. Bekledik yok kesinlikle yapmıyor ama gaZını patır patır çıkarıyordu dediğiniz gibi gazı çok kötü kokuyordu. Dayanamadık bikaç kere fitil verdik ama fitil aşırı huzursuzluk yaptı. Başka bir doktora daha götürdüm o da dedi ki bir bebek bu ayına kadar yapıyorsa kakasını ve birdenbire yapamamaya başladıysa makat darlığı falan yoktur hele gazını çıkarabiliyorsa hiç korkmayın dedi, anne sütü alan bebeklerde yapmama çok normal ek gıdayla birlikte düzene giriyor dedi. Peki ne yapıcaz böyle çok ıkınıyor kıpkırmızı oluyor dedik 2-3 güne bir gliserin fitil verin rahatlasın dedi korkulacak hiçbirşey yok dedi ve içimi çok rahatlattı. Şuan benim oğlumda yapamıyor ama biliyorum ki normal bir durum oluruna bıraktım çok zorlandığında fitil vericem. Ha derseniz ki fitil değil de başka bişey olmaz mı? Ben zeytinyağı içirdim, zeytinyağı batırdığım kulak çöpüyle poposunu uyardım, masaj yaptım ama yok hiçbiri işe yaramadı. Uzun oldu ama yaşadığınız sıkıntıyı anlıyorum ve aynılarını yaşıyorum eğer bahsettiğim dışında ek bir sorununuz yoksa kilo alımı iyiyse içiniz rahat olsun ve akışına bırakın derim. Allah evlatlarımıza sağlık versin 😊