Aloaveraaaa Merhaba arkadaşlar Bebek mevlidi yapmak istiyorum ama ortalama 60kisiye kaç kilo pirinç tavuk almalıyım kararsız kaldım. Varmı yakın zamanda mevlid yapan yada aşçı olan ☺️
Eminos Aloaveraaaa 25 kisiye 1 tavuk yetmisti siz 3 tavuk alin siz ama eksik gelmesin pirinci bilemiycem
Pnarr_ Aloaveraaaa pirinç 5 veya 6 kilo yeterli tavuk en az 5 hatta 6 yetmezse ayıp olur fazla yapın yine kalanı yersiniz
Eminos SirinEla evet tavuk pilav yapiyoruz gunde ablam tavugu hasladi parcaladi tavada salca ve tereyağla cevirdi cok yetti yani zaten kaselere pilavin üzerine koydu
Longingg Aloaveraaaa kişi başı 100 gr düşün en az 6 kg pirinç aç. Tavuğu da göğüs ayrı but ayrı kalçalı but ayrı al suyu iÇin. Oda 4 5 kg falan gider
Aloaveraaaa Longingg pirinci 6 kilo alicam tavuguda kemikli göğüs düşünüyorum. Kalçalı but biraz esmer oluyo sanki
Eminos Aloaveraaaa butun tavuk daha lezzetli olur hepsini birlikte hasla derisini cikart at cope etlerini de parcala butları lezzetli olur ama gogus eti yagdiz oldugu icin lezzetsiz olur
Mevacanimkizim Aloaveraaaa benim babam aşçı çokta mevlüt yaparız yemekler hep babamdan 😊 sayı olarak bilmiyorum ama sulalemiz çok şükür kalabalık bir hafta önce ablam bebek mevlütü yaptı 10 kilo pirinç 3 tavuk tavuklar keşkek için pilavı kestikleri akikayla yaptılar 3 kilo da tulumba almışlardı
Aloaveraaaa Mevacanimkizim teşekkür ederim siz bayağ kalabalikmissiniz ozaman ☺️ben 5 kilo yeter diye düşünüyodum ☺️
Aloaveraaaa Eminos bütün tavuk biraz esmer oluyo ya ondan dolayı acaba gogusmu yapsam demiştim ama lezzetli diyorsanız öyle yapayım. Hem daha hesaplı olur aslında bütün tavuk daha uygun🥲
Eminos Aloaveraaaa butun tavuk daha kezzetli oluyor hatta daha dun hasladim kendimize oglum salcali tavuk yemiyor nohutlu pilav uzerine parcaladim bende hem but hem gogus ikisinden de vardi