Arkadaşlar benim ilk iki cocugumun bebeklikleri oldukça gazlı geçti …
Ben o zamanlar
Cibil cıbıl dolaşan
Doğumdan sonra yatmak değil oturmak bilmeyen
Kendimi sıcak tutmanin ,
Yediklerimin çocuğun gazıyla bir ilgisi olmayacağını düşünen
Nenelerin söylediklerinin hepsini hurafe kabul eden bir anneydim.
Fakat mizaçtan sonra anladım ki kolik bebek yoktur ,
Reflü bebek yoktur …
Bunlar annenin mizacinin
Dolayısıyla da sütün mizacinin soğukluğu ile ilgili.Doğum anında vücut hararetinin de aşırı artması ile bebek için en faydalı besin kolostrum( ağız sütü) salgılanır. Taki anne banyo yapıp hararetini düşürene kadar.
Bunu doğum yapan anneler gözlemleyebilirler kendilerinde .
İlk banyodan sonra kolostrum yerini açık renkli süte bırakır.Eger anne soğuk mizaçlı besinler tuketirse, buzdolabından beslenir
kendini dahili ve harici sıcak tutmaz ise sütun mizacı soğur.Bunu anne sütünü tırnak üzerine damlatarak test edebilirsiniz.
Eğer damlattiginizda yoğun kıvamlı tirnak yüzeyinden kaymayan bir yapıya sahipse süt besleyici ve sıcak mizaca sahip bir süttür.
Oldukça akışkan saydam su gibi kıvama sahipse soğuk mizaclidir.
Annenin sütü miktar olarak fazla olsa bile soğuk olmasi ve yoğunluğunun az olması nedeni ile besleyici bir süt olmaz ,
Soğukluğu nedeni ile bebeğin de midesini soğutur hazım için gereken ısıya sahip olmadığından bebek sütü sindirmekte ve istifade etmek de zorluk yaşar.
Bebeklerin mide kapaklarının da daha gevşek olmasi nedeni ile
Hem bolca kusan hem süt içtiği halde kilo almayan
Ve oldukça da gazlı sancılı bebeklerimiz olur.
Çözüm:
Annenin kendini sıcak tutması…
don, içlik patik ne bulursaniz giyin mümkünse yün
Varsa bana da gönderin 😃
Ne kadar sıcak tutarsanız kendinizi o kadar çok terler hamilelikten kalan ödemi de daha çabuk atarsiniz.
Buzdolabından kesinlikle birşey tüketmeyin.
Gruba attığımız besinlerin mizacini içeren listeler elinizin altında olsun
Bu listelerdeki kuru soğuk ve soğuk ıslak mizaçlı besinlerin üzerine çarpılar
Kurukafalar cizin canınız cekmesin😝
Bebek süt içtikten sonra en az 20 dk dik tutun uyusa bile “ aaaa🌪” sesini
Duyana kadar yerine yatirmayin zaten yatırsaniz da bı on dk sonra gaz çıkarmak için tekrar kalkacak uykusu bolunecektir .
Alışacak diye kucağınıza almamazlik yapmayın
Sizin kokunuzu ne kadar duyar bu yabancı dünyada tek güven bulduğu göğsünüzde ne kadar çok vakit geçirirse o kadar derin uzun bir uyku uyur.
O kadar çabuk anneden emin olur ve ayrılır.
Bebekler sadece süt içmek için anne göğsünde beklemez.
Korkunca , ozleyince de orada olmak isterler …
İlk 40 gün bebek de anne de hem manevi boyuttaki enerjilere hem de virus ve mikroplara daha açıktır …
Temiz olarak fakat hijyenik olmayarak ( yani kimyevi temizlik maddeleri ile bize faydalı mikroplari öldürmeye rek ) ,
Manevi olarak da abdestli ve zikir halinde
Bu dönemi sağlıklı geçirebiliriz inşaallah
Böyle bir yazı okumuştum
Sıcak beslenince sütümün gercekten yaglandığını farkettim suyu bile ılıtıp içtim
Dolaptan yemedim hiç
Soğuk mizacli olan örneğin bebegin midesine asit yapacak mandalina vs yemedim sıkı sıkı giyindim kusmasinda azalma da oldu
1 hafta uydum sonra malesef gevsettim
Size de tavsiye ederim gerçekten etki ediyor