Firdevsibici Yeni geldigi icin ciceklerini dokmesi normal. Iyi bir bakim Ile seneye bahara dogru yeniden cicek acabilir ancak iyi bakilmali ve yerini sevmeli. Son derece narin bitkilerdir. Ancak bakiminiz sayesinde cicek acmaya karar verirse cicekleri rahat 3 ay kaliyor. Yapabilecekleriniz soyle;
*Oncelikle gunesi direkt ustune almayan ancak yeterince aydinlik bir yerde konumlandirin. Ve oldukca havadar bir yer olmali. Bulundugu odayi duzenli havalandirin
*Cok fazla sulama yapmamalisiniz cunku bu kok curumesine neden olur. Once bitkinin kokleri saglikli olmali ki cicek acsin. Kokleri zaten seffaf saksidan gorunuyor olmali. Kontrol edin. Koyu yesilse sulamayin. Acik yesile donmusse sulayabilirsiniz.
*Sulama sekli de cok onemli. Oda sicakliginda dinlendirilmis bol miktarda su ile ustten sulayabilirsiniz. Saksi ne kadar buyukse yaklasik iki saksi dolusu miktarda su yeterli olur(tahmini olarak belirttim) Sulama bitince iyice suzulmesini saglayin saksi altinda su kalmasin. Butun
gorunen kokleri koyu yesile donene kadar sulanmali.
*Ciceksiz doneminde ayda bir kez sivi orkide besini verebilirsiniz. Bir kapak yeterli olur sulama suyuna karistirin
*Ara ara yapraklarini nemli bir bezle silin. Tropikal bitki oldugu icin nemi cok sever. Orkideler yasli yapraklarini zamani gelince kendi atar. Eger sararan yapragi varsa kendiniz mudahale etmeyin,birakin kendi atsin yapragini. Zaten iyice sararinca hafif dokundugunuzda kendi birakacaktir.
Yerini sevip de mrmnun olunca Yeni cicek acmaya karar verir. Once dipten Yeni cicek Dali verecek,sonra o dal uzayacak ve cicek tomurcuklari olusacak. Evet zor ama sonuc guzel oluyor. Onu sevin iyi bakin ki cicek acsin. Ve sabir onemli. Ilk cicek Dali gelene kadar aylar gecebilir sakin olun ve bekleyin. Orkideleri cok severim. bosluguma geldi usenmedim uzun uzun yazmisim,kaptirdim😅