mom_1_ Merhabalar sizden önemli bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Kızım 13 aylıkken menenjit aşısını yaptırdık tek doz olarak. Şimdi ise kendi doktorumuz bu aşının birde bir (b tipi) olduğunu söyledi. Sağlık ocağı çok gerekli değil diyor, kendi doktorumuz ise önemli diyor. Bu sağlık ocaklarının ve hastanelerin verdiği cevaplar neden hep farklı onuda anlamış değilim. Bizide iki arada bırakıyorlar. Acaba aranızda bu aşıyı yaptıran varmı, çok yan etkisi oldumu ? Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum 🌸
Eliffff mom_1_ doktorumuz 2 grubundan da 3 doz olarak yaptırmamızı istedi ikisininde ilk 2 dozlarını yaptırdık 3. Dozlarını 13. Be 14. Ayında yaptıracagız. Doktorumuz yaptırmamızı önerdi göçlerden dolayı sık görülmeye başlandığı için menenjitin
ozlem_3458 mom_1_ b tipi yeni görülmeye başladıgı için sağlık ocakları beklemede olduklarını henüz net bir şey olmadıgı için tereddütte kaldıklarını söylüyor yani sordugumda bu cevabı almıştım hatta ebe bende bekliyorum kızım için b tipini yaptırmadım demişti
Mahinursmr mom_1_ menenjit a tipi b tipi bütün aşılarını kızıma yaptırıyorum daha dün 3. Dozunu yaptırdım sağlık ocağının dedikleri şeye asla kulak asmayın kızım doktoru menenjit salgının %60-70 oranında arttığını söyledi çok ciddi bir rakam geçen haftalarda menenjitten bir çocuk vefat etti ve kızımın doktoru bu sadece duyduklarınız sayısının cok fazla olduğunu söyledi Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın menenjit hastalığı çok fena kurtulsanda kalıcı hasar bırakıyor biz aşılarını yaptıralım sonra keşke yaptırsaydım diyip vicdan azabı acı çekmeyelim
Esraarass mom_1_ özellikle b tipi çok tehlikeli sağlık Ocağı nasıl çok gerekli değil der anlamadım. Geçenlerde sağlık bakanlığı açıkladı menenjitten bir bebek öldü diye
mom_1_ Eliffff bizede 3 doz olduğunu söyledi doktorumuz. Ilk dozu 14 aylıkken yapılması gerektiğini sonrasında 16. ve 28. aylıkken.
Ecelila B gurubu en risklisi arkadaşım resmen menenjit salgını var düşünmeden yaptır derim ben yaptirdim biraz ateş karma asisi gibi huzursuzluk bu suriyelilerden bulaşıyor maşallah mülteci kampına döndük pisliklerden
mom_1_ ozlem_3458 bende anlamadım sağlık ocağımız öyle diyince bende iki arada kaldım çünkü bütün aşılarımızı sağlık ocağında yaptırıyoruz. Ama ben mutlaka yaptırıcam bu aşıyıda
Esraarass Mahinursmr kaç ayılıktan itibaren yaptırdınız. Ben de yapmak istiyorum fakat kendi doktorumuz 1 yaşını bekle 6 aya kadar anne sütü korur bebeğini bizim yaşadığımız şehirde Suriyeliler yok ağır bir aşı 8 Yaşında ki oğluma yaptırdım 1 hafta ateşi sürdü 1 yaşında tel doz şeklinde yaptırırsın o kadar para vermeye gerek yok dedi. Bende parası önemli değil ne zaman yaptırılması gerekiyorsa yaparım dedim. Çok ağır bir alı mutlaka yapılması lazım ama 1 yaşını bekle. Suriyelilerin çok olduğu bi yerde yaşıyorsan 6 aylıkken yaptır dedi. Ama kimisi 2 aylıkken yaptırıyor. Ne yapıcam şaşırdım. Bebeğim 3 aylık
Mahinursmr Esraarass aşının zamanlarını kızımın doktoru yazdı bizde ona göre yaptırıyoruz nimenrix= 2-4-13 aylarda 3 doz Bexsero=5-7-9-14 aylarda 4 doz her doktor dozlarını farklı söyliyor ama ben kızımın doktoru ne söylerse öyle uyguluyorum 😊
DogaKusunAnnesi Esraarass biz 3. Ayda başladık şuan 4. Ayda kıızm ilk olarak b tipini yaptırdık bu ayda a tipini olacak . Aşıda evet ateş oldu ağrısı oldu ama ateş 37,8 geçmedi 2 günde halsiz gibiydi sonra toparladı yavrum . Bu doktorlar mikrobun 1 yaşına kadar veyahutta farklı bir zamanda bulaşmayacağının garantisini nasıl veriyor acaba anlamıyorum. O zaman yaptırırsın derken ya öncesinde bulaşırsa ne olacak ? ben biran önce yapılması taraftarıyım ne kader erken o kadar huzurlu olursun diyorum kendi kendime doktorlar da genelde 3. Aydan itibaren aşı takvimini başlatıyor
mom_1_ Mahinursmr aynen herkesinki çok farklı bizimde 13 aylıkken nimenrix aşısı yapıldı tek doz olarak ve b tipide 3 doz olarak bexsero dedi doktorumuz. O zaman doktorumuz ne derse onu yapalım çocuklarımızın sağlığı herşeyden önemli, Rabbim korusun tüm evlatlarımızı 🙏🏻
nazanay mom_1_ 3. ayda her iki menejit asisini da yaptirdik. B tipi icin Bexsero adli asiyi yaptik. 3 gun biyunca ates yapti bizde. 6 saat arayla Calpol vermistim, 3 gunden sonra gecti. Benim doktorum kesinlikle onerdi. Her ulkede daha sik gorulen tipler farkli oluyormus. Bizim ulkede de A tipi ve son yillarda goclerle birlikte B tipi sik gorulmeye baslanmis.