Mira- 6, 5 aylık. Bugün kabak parçasını az haşladım kendisi yemeye çalışsın diye koparıp boğazına kaçırır diye korkuyorum. Eline yesin diye bir şey veremiyorum panik atak var bende 🫠 bunu nasıl aşabilirim nasıl bir yol izlemem lazım
Lulemom Mira- sağlıkçı olmama rağmen korktum bende blw yapamadım. Şimdi 14 aylık, kuru olan şeyleri kendisi yer. Ben sadece sulu şeyleri yediriyorum. Çok kasma yani. Blw yapmayınca da yemek yiyorlar 🙊
Bircaykoyicelim Mira- koparıp boğazına kaçırır diye korkuyorum. Bebeğinize güvenmeniz ve bunu ona hissettirmeniz gerek. Siz panik oldukça bebeğiniz bunu yapamaz daha da strese girer. Zaten Bebeklerde öğürme refleksi var. Siz sakin olduğunuz sürece bebeğiniz bunu başarıyla sonuçlandırır.
Sebusebu Mira- bence acele etme. Ben de 6 bucuk aylıkken denedim hatta aldı karpuzu eline kocaman lokma kopardı. Boğazında kaldı ters çevirdik zor cıkardık. Ömrümden ömür gitti. Bana göre değil çok çok korktum. Şuan 9 aylık cok minik şeyleri mesela ufak ekmek prçası kuru üzüm gibi boğazına takılmayacak takılsa bile yutabilceği büyüklükte lokmaları önüne koyuyorum. Onları ağzına atıp çiğniyor. 1 yaşına kadar süresi var bana kalırsa. Boğazında kaldığında panik yapmadan çıkarabilceksen dene tabi ki. Biz 2 kişi zor cıkardık
Mira- Sebusebu hiç cesaretim yok verdiğiniz örnek gibi bir şey başıma gelir diye çok korkuyorum soğukkanlı kalamam çünkü. Bir yandan da onu kısıtlıyor gibi hissediyorum vermeyince
Kuzularinanasi Sebusebu gecmis olsun cok cok dikkatli olmak lazim tabiki. ama ztn karpuz 6bucuk aylikken verilmez 9ayliktan itibaren blwde.henuz buharda yumusatilarak verilen seylerle baslaniyor tadimlara.
Kuzularinanasi Mira- sakin kalmak gerek.ben blw yaptim ilk kizimda.2.kizimda yine yapicaz ins.videolar vs izlerseniz belki rahatlarsiniz.bebekler ztn ogurdukce ogrenir yutmayi.ogurdu diye korkmayin yani.yutabilecegi yumusaklikta yaptiysaniz bisey olmaz.azicik emip damaklariyla ezse tadini alsa yeterli suan ztn.eline veridiginizi bitirmesini beklemeyin.1bucuk ay suruyor yaklasik tadik sureci.surecin sonunda da iyice cigmemeyi kavramis olacaktir
Deletedmom_71 Mira- yeni başladın ek gıdaya suan için sen kendim beslemeye çalış canım. Ben öyle yapiyordum sonra zamanla eline biskuvi şeftali muz verdim verdim derken suan tam 1 yaşında mama sandalyesi üstüne parça parça tavuk et vs koyuyorum kendi alıp yiyor. Muzu eline tüm veriyorum yiyor. Zamani var birwz daha bekle istersen canım ❤
Denizanasi92 Mira- bence ileride deneyin biz 8 aylık olacağız 1 haftaya 2 gün önce havuç verdim eline haşlayıp. Büyük parça kopardı çıkarsın diye bi kaç sn bekledim ama ölüyorum korkudan. Sonra çıkarmadı panik oldum ağzına elimi soktum cocuk korktu ağlamaya başladı. Bi daha da yapmadım. Sadece brokoliyi yumuşak haşlayıp verebiliyorum bir de pankek
NehirByrm Mira- 8,9 aylikkende baslayabilirsiniz benimde kizim surekli bogazina kaçirdigi icin korkmustum 6 ve 7. Ayda kasikla yedirdim sonra onune koymaya basladim suan 20 aylik olucak kasik catal kullaniyo iciniz nasil rahat ediyorsa oyle yapin