Emzirme veya süt ile ilgili sorun yaşayan ve Bu derneği duymayan varsa hemen araştırsın ve iletişime geçsin. Ülkenin her yerinde devlet hastanelerinde ücretsiz danışmanlık veriliyor. Benim gibi hastaneye gidemeyen müsait olamayan birileri varsa da online olarak gece gündüz gönüllü danışmanlık veriyorlar.
Yaklaşık bir aydan uzun süredir sütüm de azalma vardı buna bağlı olarak da meme reddi yaşıyorduk. son iki haftadır ciddi boyuttaydık. Ağlama krizleri geçiriyorduk bebeğimle birlikte. Çocuğum aç kalıyordu gözümün önünde kilo veriyordu. Her şeyi yemeye içmeye başladım. Ücretli danışmanlık alayım dedim. Tavsiye almak üzere yazdığım ücretli danışman direkt danışmanlık al dediği için hiç samimi gelmedi hevesim kırıldı oysaki tek isteğim bana düzeltiriz üzülmeyin gibi moral motivasyondu. Sizin sorun büyük danışmanlık alın yazdı bana. Neyse ki bi tanıdık vasıtasıyla bu derneği duydum. Her salı 21:30da canlı yayınları oluyor instagramda. Ordan yazdım temas derneği sayfasına mesaj da attım. Online olarak bi danışman dönüş yaptı. 11 gündür gece gündüz konuştuk. Ben soru sormadan yardım istemeden bile her gün destek oldu aradı sordu. Ben Melis Kavruk diye bir danışmanla çalıştım. Kim müsaitse o dönüş yapıyor sanırım. Ama ben çok memnun kaldım. Ve artık sorunumuz düzeldi. Kendisinden de dernekten de Allah razı olsun. Bu derneği herkes bilsin ne sıkıntınız varda yazın illaki yardımcı olacaklardır. 11 günde zaman zaman pes edecek gibi oldum bi damla sütümün kalmadığı anlar oldu hep motive etti beni bırakmadı bıraktırmadı. İyi ki pes etmedim. Bebeğim de ben de mutluyuz. ❤️❤️
Bizim yaptığımız çözümden de kısaca bahsedeyim. Sık sık emzirdim kızımı sürüm çok az hata bazen olmadığı iÇin çok kriz anı yaşadık çok ağladı. Ama sakinleştirip sakinleştirp tekrar denedim. Her emzirme sonunda 15-20 dk sağım yaptım. Yeri geldi hiç süt gelmedi. İşte o anlarda ümitsiz kaldım çaresiz kaldım ben de bebeğimle oturdum ağladım. Ama bu zarardan başka bir şey getirmedi. Ne kadar stres yaşarsam daha çok gitti. Kombi açtım üstümüze bir şey alıp ten tene temas yaptık. Sıcak duşa girdim sürekli göğüslerime sıcak suda masaj yaptım. Olumlama yaptım sürekli. Sürekli sütüm çok bebeğim e yetiyor. Bebeğim doyuyor benim bedenim anne onaya elverişli çocuk doğurmaya elverişli. Emzirmeye elverişli. Bu benim yaradılışımda var gibi pozitif cümleler kurdum. Gözümü kapatıp göğsüme doğru derin nefes alıp içimde sütün çağladığını şelaleler imgeledim. Bunu sık sık yaptım. YouTubeda süt olumlaması diye bi video vardı onu açıp tekrar ediyordum sürekli. Her akşam eşim oksitosin masajı yaptı. Göğüs masajı yaptım. Her ne kadar Melis hanım yeme içmeyle alakalı değil psikolojik olduğunu söylese de ben yeme içmeyi de bırakmadım. Nerdeyse her gün soğanlıbulgur pilavı yaptım. Kuru soğan yedim. Her gün düzenli iki fincan rezene-anason-ısırgan tohumlarından çay yaptım içtim. Bi bardak humana içtim. Son 6 gündür de birer tane malt içtim. Masanın sürüne dereotu roka koydum gün boyu gelip gidip yedim. Günde iki incir iki üç hurma yedim. İncir ve dereotu tek geçerim incir yiyip uyuyunca göğüsler çok güzel doluyor 👍👍 5-6 litre su içtim. Tahin pekmez yedim tahin helvası yedim ama bunu yeni farkettim içinde eser miktarda kuruyemiş vardı ve sonra onu bıraktım kızımın alerjisi var çünkü. Bu süreçte cildinde çok hafif döküntü olmuştu. Bundan kaynaklıymış demek ki. Alerjik bebeklerde içerik okumadan bir şey tüketmeyin. Evde laktamax vardı çok önceden kalma onu da içtim ama onun tek başına çok faydası olmadı.
Öncesinde tek göğüsten 90-100 çıkarken bu en dolu halinde 40lara düşmüştü. O da en dolu halinde yani. çocuğum asla doymuyordu. O yüzden sık sık emziriyordum o kadar bile çıkmıyordu. Neyse inşallah şuan düzeldi gibi iki gündür iyiyiz. 🧿🧿Lütfen maşallah deyin çok korkuyorum tekrar o günlerden. Allah hiçbir bebeği aç bırakmasın. Allah hepimize yardım etsin. Bilmeyen varsa faydalansın çok isterim. Sadece kendi bedenine inanmak bol bol uyumak dinlenmek psikolojiyi çok iyi tutmak ve bol bol olumlama yapmak lazım. Eşlerin desteği çok önemli. Yanında olan sana moral veren bi danışman olması da inanılmaz güven veren bir şey.
Bahsettiğim videoyu ve masajları ekliyorum.