Haticeyns ? Bizimki çok fazla konuşmayı sevmiyor baba dede mama anne bu kadar 🤷♀️ Gel dediğim yere geliyor kapat diyince yapıyor otur diyorum oturuyor sizler de durum nasıl
Wanderlust Haticeyns 16 aylikken ikili cumlelere baslamisti suan 18 aylik 3lu cumleler kuruyor yeni yeni, her bebek farklidir tabi ki ben dogdugundan beri sifir ekran ve bol konusma/kitap/oyun seklinde ilerledim etkisi oldugunu dusunuyorum
glsh3580 Haticeyns 9 ay 20 günlük oğlum anne, baba, mama ,meme ,anne mama, anne meme, gel gel, bebe bunları diyor opucuk atıyor gel gel yapiyor baybay yapior müzik çalınca oynuor yemek yemek istemeyince kafasını şallı her bebek farklılık gosterir
Birdunyabircennetannesi Haticeyns 16 ay 1 günlük şuan. Attı al mama hav diyor sadece. Arada sırada çok nadir anne diyor o kadar. Kendi kendine çok konuşur ama anlamlı kelime yok doğru düzgün
Cansucan20 Cansucan20 sürekli konuşuyorum. Mesela şöyle söyleyeyim köpek ne der annecim hav hav. Hav hav kelimesini öğretmek için bi hafta uğraştım. O zaman tabi 11 aylık falandı. İşten geliyorum. İşte yaptıklarımı anlatıyorum. Ya da hikaye anlatıyorum vs. Konuşan kitaplar almıştım. Onlarla vakit geçiriyoruz. Şarkı söylüyoruz sürekli falan filan
Atalayse 14 aylık bnm ismimi babasının ismi ayrıca anne baba gel ac al ver dede nene tm öpücük by by yapma bütün sorularımızı yanıtlamaya calısıyor tm hyr şeklinde yani çoğu şeyi anlayabiliyoruz artık…kızım böle ama oğlum 2 yasına kadr cok tepkisizdr şimdi 4 e gircek 1 saniyr susmaz 😀 ve konusması cok düzgün gayet anlasılır.zman
Dilaraplt Bizde haftaya 16 ayı dolduracağız inşallah anne baba mama aç bıktım dede nene bebe cici attım gibi kelimeleri söylüyor ve konuşmaya çalışıyor anlamsız kelimeler söylüyor bakalım inşallah açılır dilleri 😀
Mrsanne 16 aylık oğlum “anne baba dede mama emme hav kedi gel al kalk ver bebek Tarkan ara su bici bici bunnu(burun)” gibi kelimeleri var. Ne istediğini artık anlatabiliyor dediğimizi anlıyor yapıyor