Cnslrsln Merhaba kızlar, 2 gündür dikiş yerimin sadece bir başı aşırı derece acıyordu dün akşam eşime baktırdığımda orada ufak bir sivilce olduğunu söyledi. Acaba enfeksiyon mudur ya da dikiş patlamasıyla alakalı bir şey olabilir mi?
Sunlight Cnslrsln Ne kadar zaman oldu doğum yapalı? Eğer yeni değilss dikiş patlaması gibi bişey söz konusu değildir o zaman zaten açılma oluyor gözüküyor açık kısım. Sadece basit bi sivilce olabilir. Geçmezse eczacınıza sorarak antibiyotikli krem kullanabilirsiniz
Tugce Cnslrsln Merhaba, sezaryende bir tarafta düğüm atılıyor. Üst üste onlarca dikiş orada bulunuyor. Acısını hala hatırlıyorum 😅 muhtemelen orası düğüm yeriniz. Sivilce tesadüf olabilir.
minikMarquez Cnslrsln benimde öyle olmuştu doktor kontrolüne gittim sıkıntı olmaz dedi birde tüy çıkıyordu daha çok kaşınıyor du arada bir böyle iğne batması gibi oluyor çok rahatsız oluyordum ama.kontrol amaçlı gidince doktor üstünü örtme açık bırak hatta iç çamaşır takma dedi hava alsın bende evde tektim zaten uzun gecelik giyip açık bırakıyordum tabi bunu lohusanin sonlarına doğru yaptım
Deniz05 Cnm sezeryan dikişinden bahsediyorsan doktor bna orayı temizlerken kılın uzamasını bekle dedi kıl dönmesi olur sivilce değil dedi bna baktığında yinede doktora git bnm hala akıntı var çünkü geçmedi
Cnslrsln Deniz05 daha yeni doğum yaptım 1. Haftam batikon sürüyorum ve doktorun verdiği kremi sürüyorum başka bir şey yapmıyorum bunu yapmamı zaten doktor istedi
Cnslrsln Sunlight 7. Günüm doğum yapalı evet küçük bi sivilce dedi ama verdiği etki büyük olunca tedirigin oluyorum zaten salı günü doktor kontrolüm var bakılacak dikişlerime ama yinede korkuyorum
Benimdunyamm Cnslrsln dikiş patlaması değil ama benimde öyle olmuştu sonra 2 güne biraz şişti kızardı iltihap aktı ben doktora gitmedim kendim krem surdim antibiyotik geçti hemen terlemesin duştan cikinca fon makinesiyle kurut
Sunlight Cnslrsln Şimdi orası daha yeni ameliyatlı bi bölge olduğu için küçük bi sivilce bile ağrıya acıya sebep olabilir. Endişelenmeyin doktor kontrolünüzde gösterirsiniz içiniz de rahatlamış olur🙏🏻
Cnslrsln Benimdunyamm peki ben daha henüz kontrole gitmediğim için hala batikon sürüyorum silinmesin diyede doktorun dediği gibi ince bez örtüyorum üstüne hava alabilen onlarda tek kullanımlık yani aynı şeyi bir daha kullanmıyorum sen ne yapmıştın direkt sadece iç çamaşırı mı giydin nasıl steril tuttun
Cnslrsln Tugce ya bana da öyle geliyor ilk kesilen yerde orası ya ilk bıçak vurulan yerin acısı dinmedi bir türlü eşimde sivilce dediği için biraz ona yükledim. Peki bu deli acı ne zaman geçti 😁
Tugce Cnslrsln Tam hatırlamıyorum ama 2 hafta boyunca insanlar çıldırmış olmalı, isteyerek sezaryen mi olunur, sakat kaldım diye dolandım 😂😂 herhalde 3 haftada iyiydim. Artık gülebiliyordum hiç değilse.
Balyanakliya Canım sivilce diye geçme enfeksiyon olabilir yeni doğum yapmış mümkünse doktoruna iletişime geç
Cnslrsln minikMarquez of of of aynısı 😁 hiçbir şey takmamam için artık kanamamın durması gerekiyor mecburen takıyorum hatta ben birkaç gün kendim kalkıp oturabilene kadar dependleri kullandım iç çamaşır olarak acaba o terleme mi yaptırdı diye de düşünmüyor değilim
Cnslrsln Tugce benim tam 1 haftam doldu kendi kendime kalkıp işimi yapabiliyorum ama içimin acısını ben biliyorum 😁bana kalırsa da normal doğum daha iyi
minikMarquez Cnslrsln aşırı zor yemin benim aniden gelişti normal doğum için gittim sezeryan ile çıktım ben eşim tektik kimseden de bu konuda bilgi almamıştım yüz üstü yatan biriydim şimdi asla yatamiyorum korku oluştu sanırım esneyince öksürük tutunca çok acıyordu hapşırmak istemiyordum walla şimdi çok şükür iyiyim fakat sırt ağrısı geçmedi bende birde bu kadar baş ağrısı çekmezdim onlarda sonradan oluştu kişiden kişiye değişiyor demek ki